Sinan Ateş davasında mahkeme salonunda gerginlik: Bahçeli'nin çıkışı sonrası Özel'e küfür ve hakaret

Sinan Ateş davasında mahkeme salonunda gerginlik: Bahçeli'nin çıkışı sonrası Özel'e küfür ve hakaret

Meclis'te dün Sinan Ateş'in davasına ilişkin konuşan MHP lideri Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özel'i hedef alarak "Provokatör CHP Genel Başkanı’nın mahkemelerdeki faaliyetleri ve timsah gözyaşları, sabrımızı sınamaktadır. Ayağınızı denk alın" demişti. Bu çıkışı üzerinden 12 sat geçmeden Sinan Ateş cinayeti davasında, duruşma öncesi tutuklu sanık Suat Kurt, Özel'e küfür ve hakaret etti. Kurt jandarma tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün yapılan oturumda, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sinan Ateş cinayetine ilişkin yaptığı sert açıklamaların ardından, davanın tutuklu sanıklarından Suat Kurt’un duruşma öncesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e küfür ve hakaretlerde bulunması tartışmalara yol açtı. Bahçeli’nin açıklamalarından yalnızca 12 saat sonra yaşanan bu olay, davanın hassasiyeti ve toplumdaki gerginliği bir kez daha ortaya koydu.

BAHÇELİ'DEN SERT ÇIKIŞ: “AYAĞINIZI DENK ALIN”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te yeni yasama yılının ilk grup toplantısında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş’i hedef aldı. Bahçeli, Sinan Ateş’in davasına yönelik CHP'nin ve Özel’in tutumunu eleştirerek, “Provokatör CHP Genel Başkanı’nın mahkemelerdeki faaliyetleri ve timsah gözyaşları, sabrımızı sınamaktadır. Ayağınızı denk alın,” ifadelerini kullandı. Bu sert çıkış, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ayrıca, Saniye Ateş hakkında, "Yaşına, başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşuyor. Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz, kanat çırpan akbabaların da kanatlarını yolarız" sözleriyle tepki çekti.

DURUŞMA ÖNCESİ GERGİNLİK VE HAKARETLER

Bahçeli’nin açıklamalarının üzerinden henüz 12 saat geçmeden, Sinan Ateş davasında tutuklu sanık Suat Kurt’un, duruşma öncesi Özel'e küfür ve hakaretlerde bulunduğu bildirildi. Olay, Kurt’un avukatının kendisiyle görüşmek istemesiyle başladı. Jandarma ekipleri, avukat-müvekkil görüşmesine, mahkeme heyetinden izin alınması gerektiğini belirterek engel oldu. Bunun üzerine sinirlenen Kurt, CHP Genel Başkanı Özel’e yönelik küfür ve hakaretlerde bulundu. Jandarma ekipleri, durumu kontrol altına almak amacıyla Kurt'u duruşma salonundan çıkardı.

Mahkeme heyetinin gelmesinin ardından, Kurt’un avukatı görüşme talebini yineledi ve bu kez izin aldı. Olayların yatıştırılmasının ardından, duruşma sanık avukatlarının savunmaları ile devam etti.

YARGILAMADA ÜÇÜNCÜ GÜN

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili, 12’si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü'nde devam ediliyor. Üçüncü gününde olan duruşmada, sanıklar, Sinan Ateş’in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN