Şifası krallara yakışır kokusu kokarcalarla yarışır! Ona “Meyvelerin Kralı” deniyor… 1 gecede 1 aylık demir ihtiyacını karşılıyo

Şifası krallara yakışır kokusu kokarcalarla yarışır! Ona “Meyvelerin Kralı” deniyor… 1 gecede 1 aylık demir ihtiyacını karşılıyo

Şifası krallara yakışır kokusu kokarcalarla yarışır! Dünyanın en faydalı ancak en kötü kokan meyvesi olarak biliniyor kötü kokusu nedeniyle bir uçağı bile indiriyor. Günaydın o Asya'da oldukça popüler olan meyvelerin Kralı Türkiye'de çok fazla bulunmuyor. Ancak şifasını duyan pazarda markette bu meyveyi aramaya çıkıyor.

Güneydoğu Asya'ya özgü bir meyve olan durian, Türkiye'de pek fazla bilinmeyen bir meyve türüdür. Dünyanın en kötü kokan meyvesi olarak bilinen hatta tadı cennet kokusu cehennem olarak tabir edilen durian meyvesi sağlık açısından ciddi faydaları da beraberinde getiriyor. Güçlü bir vitamin kaynağı olan durian meyvesi tropikal bir meyve olarak görülmektedir. Yeşil ve kahverengi renkleri ile bilinen durian meyvesinin üzeri sert dikenlerle kaplıdır.

KABUĞU AÇILDIKÇA ŞİFASI BULUNUYOR

Dışındaki dikenli sert kabuklarının aksine içerisinde kremsi ve yumuşak bir ete sahip olan durian meyvesi, genellikle 5-6 adet büyük çekirdeklere sahiptir. Çoğunlukla sarımsı veya beyaz renkte olan bu meyve belirgin bir kokuya sahiptir. İçerisinde bulunan yüksek miktardaki C, B vitaminleri ile potasyum ve lif içeriğine sahip olan durian meyvesi yüksek kalorili bir meyve olmakla birlikte sağlıklı yağları da içerisinde barındırıyor. Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler dahil olmak üzere birçok bölgede popüler olarak tüketilen bir meyvedir.

Durian Meyvesi Nedir? Durian Meyvesi Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? - esular | Kablosuz Akıllı Otomatik Sulama Sistemi

MANGANEZ ZENGİNİ

İçerisinde bulunan manganez güçlü bir antioksidan sağlarken vücudun ihtiyacı olan demir ve kırmızı kan hücrelerini desteklemektedir. Eski çağlarda kabuğu kaynatılarak yaraları temizlemek için kullanılan bu meyve şimdilerde kozmetik ürünlerinin içerisine ekleniyor. Hücre yenilemesi sağlayan durian meyvesi cildin daha parlak görünmesini sağlamaktadır.

Kokusu İnsanı Hayattan Soğutan Bir Uzak Doğu Meyvesi: Durian - Ekşi Şeyler

Durian meyvesinin içerisinde bulunan triptofan adlı bir amino asit melatonin ve serotonin salgılayarak daha düzenli ve kaliteli bir uyku almanızı sağlamaktadır. Uykusuzluk sorunu çekenler için ideal bir meyve olarak biliniyor.

DEMİR DEPOLARINI DOLDURUYOR

Manganez açısından zengin bir meyve olan Durian meyvesi güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Vücudun ihtiyacı olan bir aylık demir ve kırmızı kan hücreleri üretimine destek sağlayan bu meyve kas ve kemik güçlendirirken hastalıkları karşıda bağışıklık kazandırır.

Günde 100 gramdan fazla yemeyin! - Sağlık Haberleri

Bir porsiyon durian meyvesi, vücudun ihtiyacı olan folik asidin %20’sini karşılayabilir. Folik asit, motor hareketlerini geliştirme konusunda etkili olduğu için, durian meyvesi tüketimi bu açıdan da faydalı olabilir.

KAPALI ALANDA YASAKLANAN MEYVE

Oldukça Keskin ve kötü bir kokuya sahip olan Durian meyvesi, kapalı alanlarda bulundurulmaması gereken meyvelerin başında geliyor. Toplu taşıma araçları ve oteller gibi alanlarda geçerli olan bu yasak durian meyvesini de ilginç bir hale getiriyor. Durian meyvesinin kokusu sevenlerinin mest ederken Birçok kişiyi rahatsızlık vermektedir.

Kral meyve' koca uçağı durdurmaya yetti! - Haber 7 DÜNYA

2023 yılının Mart ayında Durian meyvesi ilginç bir olaya daha karışmıştı. Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul- Barcelona seferini yapan uçağı, Durian meyvesinin kabin içerisine kötü koku vermesi üzerine İstanbul Havalimanı'na geri dönmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN