Siber saldırıya uğrayan BtcTurk'ten yeni açıklama geldi

Siber saldırıya uğrayan BtcTurk'ten yeni açıklama geldi

Siber saldırıya uğrayan BtcTurk'ten yeni bir açıklama geldi. Binance CEO'su Richard Teng, çalınan fonlardan yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmı dondurduklarını duyurdu.

Siber saldırının ardından BtcTurk, tüm kripto para yatırma ve çekme işlemlerini durdurmuştu. Bugün sabah saatlerinden itibaren ERC20 ağındaki kripto işlemlerinin yeniden aktif hale geldiği bildirildi.

BtcTurk'ün yaptığı üçüncü açıklamada, "Tüm ERC20 kripto paraların yatırma ve çekme işlemleri açılmıştır. Siber saldırıya uğrayan kripto para yatırma çekme işlemleri, siber güvenlik ekiplerimizin detaylı çalışmaları tamamlanınca peyderpey açılacaktır" denildi.

Dün yapılan açıklamalarda, sadece sıcak cüzdanların etkilendiği ve fonların büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanların güvende olduğu belirtilmişti. Ayrıca, kullanıcı varlıklarının saldırıdan etkilenmeyeceği ifade edilmişti.

NE KADAR ÇALINDIĞI BİLİNMİYOR

BtcTurk, 10 kripto para biriminin etkilendiği saldırılar nedeniyle çalınan kripto para miktarını açıklamadı. Şirketin, olası saldırılar için oluşturduğu Güvence Fonu adı verilen bir bakiyesi bulunuyor. Ortaklar, kayıpların karşılanması için bu fona kendi varlıklarından kaynak aktardı.

'5,3 MİLYON DOLARLIK KISMINI DONDURDUK'

Binance CEO'su Richard Teng, X/Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, BtcTurk'e yardımcı olduklarını ve çalınan fonlardan yaklaşık 5,3 milyon dolarlık kısmını dondurduklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN