Sevilen peyniri sofralardan kaldıran zam! Herkes kilo kilo alıyordu: Fiyatlar daha da artacak

Sevilen peyniri sofralardan kaldıran zam! Herkes kilo kilo alıyordu: Fiyatlar daha da artacak

Kilo kilo alınıyordu artık bir kilosu bile cep yakıyor! Sevilen peynir sofralardan kalkacak! Gelen zamların ardından fiyatı tavan yaptı. Herkes kilo kilo alıyordu. Fiyatlar daha da artacak...

Gaziantep’in meşhur peyniri kahvaltılardan yavaş yavaş kalkacak. Süte gelen zamlardan sonra peynir fiyatı tavan yaptı. Kilo kilo alınan peyniri almaya eliniz gitmeyecek.

ANTEP PEYNİRİNİN FİYATI 300 TL'YE ULAŞTI

Süt ve süt ürünlerine gelen zamlarla birlikte Gaziantep’in en değerli yöresel lezzetlerinden biri olan Antep peyniri, kilosu 300 TL'ye ulaşarak rekor kırdı. Bölgenin mutfak kültüründe önemli bir yer tutan bu peynir, özellikle kış aylarında sıkça tüketilirken, bu fiyat artışı vatandaşların bütçelerini zorlamaya başladı. Geleneksel olarak kış aylarına hazırlık yaparken peynir basan aileler, bu yıl artan maliyetler nedeniyle bu alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda kalabilirler.

ESNAF FİYAT ARTIŞININ KAÇINILMAZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Esnaf Ömer Çetinkaya, fiyat artışının devam edeceğini belirterek, “Fiyatlar daha da artacak. Şu anda maliyet fiyatının altında satıyoruz. Buna mecburuz,” dedi. Çetinkaya, artan maliyetlerin esnafı da zorladığını vurguladı. Daha önce her ailenin 20-30 kilogram peynir alırken artık tadımlık aldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN