Sakine Teyze'nin dünyası 'pespembe': Elimden gelse oğlumla kızımı da boyayacağım

Isparta'da ,yaşayan 75 yaşındaki Sakine Akkul, pembeye olan tutkusunu hayatının her alanına yansıtarak, yaşadığı evi tamamen pembe renge boyadı. "Elimden gelse oğlumla kızımı da pembeye boyayacağım" diyen Akkul, mezar taşının da pespembe olmasını istiyor.

Isparta'nın merkeze bağlı Sav beldesinde yaşayan 75 yaşındaki Sakine Akkul'un tüm dünyası "pembe". Tek katlı mütevazı evinin dış kapısından içindeki süs eşyalarına kadar her detayı pembeye boyayan Akkul, bu renge olan tutkusunun çocukluğuna dayandığını belirtti.

9886961.jpg

Küçük yaşlarda annesinden pembe bez parçaları isteyip diktiğini, bayramda babasından pembe kıyafetler talep ettiğini belirten Sakine Teyze, pembe tutkusunun eşi vefat ettikten sonra iyice çoğaldığını söyledi.

9886946.jpg

'PEMBEYE BOYADIĞIMDA VÜCUDUM RAHATLIYOR'

Pembe rengi çok sevdiği için her şeyi pembe istediğini söyleyen Sakine teyze, “Boyamak içimden geliyor. Evimi kendim boyadım. Elime ne geçerse pembeye boyamak istiyorum, boyamadan duramıyorum. Boya yapmadığım zaman uyuyamıyorum. Pembe boya aldığım zaman içim rahatlıyor.

9886954.jpg

Oğlum, ’Anne hastasın, bu yaşta yapma uğraşma’ diyor ama ’Oğlum duramıyorum, boya yaptığım zaman vücudum rahatlıyor’ diyorum. Elimden gelse her yeri, her şeyi boyayacağım. Elimden gelse oğlumla kızımı da pembeye boyayacağım, onlara da pembe pembe bakacağım. Çünkü çok seviyorum” dedi.

9886960.jpg

'EŞİM VEFAT EDİNCE İYİCE PEMBE AŞKINA DÜŞTÜM'

Yaşadığı evi 9 yıl önce pembeye boyadığını söyleyen Akkul, “9 sene önce de evimde pembe renk vardı ama bu kadar fazla değildi. Eşim vefat ettikten sonra iyice pembe aşkına düştüm. Evimi pembeye boyayarak kendimi teselli etmeye başladım. Bu şekilde oyalanmaya başladım” dedi.

9886959.jpg

'ŞEHİR DIŞINDAN EVİ GEZMEYE GELİYORLAR'

Pembe evi merak ederek şehir dışından gelenler olduğunu söyleyen Akkul, “Geçen gün Ankara’dan evi gezmek için geldiler. Ankara’da birçok kadın beni biliyormuş. Antalya’dan her yerden gelen var. 'Teyze neden bu kadar pembe seviyorsun' diyorlar. 'Sav’ı gezdik, böyle ev görmedik' diyorlar. 'Nasıl yaptın bu evi, üşenmedin mi?' diyorlar. 'İçimden geliyor, boyamazsam uyuyamıyorum' diyorum. Bana 'Maşallah, biz senin gibi kadın görmedik' diyorlar” dedi.

9886958.jpg

'ELİMDEN GELSE SAV KASABASINI BOYAYACAĞIM'

İlerleyen zamanlarda gerçekleştirmek istediği hayallerinden bahseden Sakine teyze, “Artık eskisi gibi boya alamıyorum. Boya alabilsem her yeri boyasam, cennet gibi yapsam diyorum. Evin önünü arkalarını, her yeri boyayacağım. Elimden gelse Sav kasabasını boyayacağım” şeklinde konuştu.

9886953.jpg

'MEZAR TAŞIM PESPEMBE OLSUN'

Çocuklarına evi için vasiyetler bıraktığını söyleyen Akkul, “Çocuklarıma ben ölürsem bu süsler böyle dursun, iki üç tanesini kabrime asın diyorum. Ben ölene kadar daha çok boyarsam iki, üç tanesini asarlar, gerisi durur. Kimse dokunmasın, eve gelen giden herkes bu kadın bunları yapmış diye beni ansınlar diyorum.

9886952.jpg

Mezar taşım pespembe olsun, evimin giriş kapısı gibi. Herkes benim mezarıma baksın. Çocuklarım yaparlar. Benim en değerli şeyim pembe” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN