Sahurda tahin yerken bir daha düşünün! Zararları say say bitmiyor, tehlikeli

Sahurda tahin yerken bir daha düşünün! Zararları say say bitmiyor, tehlikeli

Tahin, lezzetiyle birçok mutfağın vazgeçilmezi olmasına rağmen, içerdiği yüksek kalori ve yağ oranı nedeniyle tüketicilere ölçülü kullanım konusunda uyarılarda bulunuluyor. Sahurda yerken 2 kez düşüneceksiniz.

Sahurların vazgeçilmezi tahinin zararlarını biliyor muydunuz? Bir yemek kaşığı tahin, yaklaşık 89 kalori ve 8 gram yağ içeriyor. Bu değerler, özellikle pekmez, bal veya helva ile birleştirildiğinde daha da artıyor. İşte detaylar

TAHİNİN AŞIRI TÜKETİMİNİN OLASI ZARARLARI

Aşırı tahin tüketimi, hızlı kilo alımına yol açabilirken, susam alerjisi olan bireyler için ciddi sağlık riskleri taşıyor. Alerjik reaksiyonlar, ciltte kızarıklık ve kaşıntıdan nefes darlığına kadar değişebilir. Ayrıca, tahin zengin omega 6 yağ asidi içeriği ile dikkat çekerken, bu asitlerin aşırı tüketimi vücutta iltihaplanmayı tetikleyebilir ve bazı kronik hastalıkların riskini artırabilir.

img-4054.jpeg

KRONİK HASTALIKLAR VE İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Tahin, kronik iltihaplanma riskini artırarak, kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Ayrıca, şeker ve böbrek hastalarının tahin tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Kan şekerini yükseltebilen karbonhidratlar ve yüksek yağ içeriği, şeker hastalarının kilo kontrolünü zorlaştırabilir. Böbrek hastaları için de fosfor ve potasyum açısından zengin olan tahin, vücuttan atılmaları zor mineraller içerdiğinden tüketimden kaçınılmalıdır.

img-4055.jpeg

Bazı ilaçlarla etkileşime girebilen tahin, kan sulandırıcılar ve tiroid ilaçları kullanan bireyler için özellikle dikkat gerektiriyor. Kan pıhtılaşmasını etkileyebilen bakır ve tiroid hormonlarının üretimini etkileyebilen selenyum içeren tahin, bu ilaçları kullanan bireyler tarafından doktor tavsiyesiyle tüketilmelidir.

Sonuç olarak, tahin sağlıklı bir besin olsa da, içerdiği yüksek kalori ve yağ miktarı nedeniyle tüketiminde ölçülü olunması gerekiyor. Özellikle kronik hastalığı olanlar ve belirli ilaçlar kullanan bireyler, tahin tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN