Sahtesini değil gerçeğini yiyin! Sahte ve gerçek kaşar peyniri ayırt etmek çok basit: Bu testle ortaya çıkıyor

Sahtesini değil gerçeğini yiyin! Sahte ve gerçek kaşar peyniri ayırt etmek çok basit: Bu testle ortaya çıkıyor

Kaşar peynirin sahtesini değil gerçeğini yiyin. Aldığınız kaşar peynir sahte mi yoksa gerçek mi bu testle ortaya çıkıyor. İşte, sahte ve gerçek kaşar peyniri ayırt etmenizi sağlayacak yöntem…

Sahte kaşar peyniri, hem sağlık hem de lezzet açısından önemli bir sorundur. Gerçek kaşar peynirinin sağladığı faydaları sunmayan bu sahte ürünler, tüketicilerin dikkat etmesi gereken bir konu haline gelmiştir. Peki, sahte kaşar peynirini nasıl ayırt edebilirsiniz? İşte dikkat etmeniz gereken ipuçları.

SAHTE VE GERÇEK KAŞAR PEYNİRİ AYIRT ETME YÖNTEMLERİ

BIÇAK TESTİ

Sahte kaşar peyniri kesildiğinde bıçağa yapışma eğilimindedir. Eğer bıçağınız peynirin üzerinde yapışıyorsa, bu ürün muhtemelen sahte. Gerçek kaşar peyniri ise bıçağa yapışmaz ve kesildiğinde hemen düşer. Bu basit test, peynirin kalitesini anlamanın etkili bir yoludur.

YANMA ÖZELLİĞİ

Sahte kaşar peyniri yakıldığında çok fazla duman çıkar ve genellikle yanar. Gerçek kaşar peyniri ise ısıtıldığında daha az duman çıkarır ve yanma yerine erir. Eğer peynirinizi yakıp duman çıkışını kontrol ederseniz, bu da sahte veya gerçek ürün hakkında fikir verebilir.

PEYNİRİN UZAMA DURUMU

Tost yaparken sahte kaşar peynirinin uzama özelliği yoktur; parça parça kopar. Oysa gerçek kaşar peyniri eritildiğinde uzar ve mükemmel bir dokuya sahip olur. Eğer yaptığınız tostta peynir uzamıyorsa, bu durum ürünün sahte olabileceğine işaret eder.

KESİM SONRASI GÖRÜNÜM

Gerçek kaşar peyniri kesildikten sonra dümdüz ve pürüzsüz bir görünüm sergiler. Sahte kaşar peyniri ise kesildiğinde genellikle duvar gibi pürüzlü bir yapıya sahiptir. Peynirin görünümünü kontrol ederek de kalitesini anlayabilirsiniz.

Sahte kaşar peyniri, sağlığınıza zarar verebilecek bir ürün olabilir. Yukarıda belirtilen yöntemlerle gerçek ve sahte kaşar peyniri arasındaki farkları ayırt edebilirsiniz. Sağlıklı bir peynir tüketimi için dikkatli ve bilinçli seçimler yapmak, hem damak tadınızı koruyacak hem de sağlığınızı güvence altına alacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN