Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı: Güllaç nasıl yapılmalı? Ustasından püf noktaları! Kilosu 250 TL

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı: Güllaç nasıl yapılmalı? Ustasından püf noktaları! Kilosu 250 TL

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı güllaç nasıl yapılmalı? Kilosu 250 TL'ye ulaştı! Peki evde güllaç nasıl yapılır? Ustasından püf noktası! İşte güllaç tarifi...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, geleneksel tatlılardan biri olan güllaç, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor. Hafif yapısı ve özel hazırlık süreciyle dikkat çeken güllaç, süt, şeker ve gül suyuyla buluşarak eşsiz bir tat sunuyor. İç malzemeler arasında ceviz ve fıstık gibi lezzetlerin bulunduğu güllaç, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir tatlı alternatifi olarak öne çıkıyor.

USTASINDAN GÜLLAÇ TATLISI İNCELİKLERİ

gullac-2.jpg

Güllaç ustası Nadir Güllü, güllaç yapımında dikkat edilmesi gereken noktalara değinirken, kaliteli malzemelerin önemini vurguladı. Güllaç yapımında kullanılan malzemelerin kalitesinin, tatlıyı lezzetli kılan unsurlardan biri olduğunu belirten Güllü, özellikle güllaç yaprağının ince olması gerektiğini ve sütün ısısının sıcak ile ılık arasında olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Güllü, güllaç yapımında izlenmesi gereken adımları şu şekilde aktarıyor: Güllaç yaprakları süt ile ıslatıldıktan sonra, aralarına isteğe göre ceviz, badem veya fındık gibi iç malzemeler ekleniyor. Ardından bolca süt ile üzeri tamamen kaplanarak beklemeye alınıyor. Güllaç, sütü hemen çekmemesi için bir süre bekletildikten sonra, üzerine fıstık, file fındık, hindistan cevizi gibi malzemeler eklenerek son dokunuşlar yapılıyor.

Osmanlı mutfağından günümüze gelen güllaç tatlısının Ramazan döneminde tercih edilmesinin sebeplerinden biri, hafif yapısının iftar sonrası ağır bir yemekten sonra tercih edilmesidir. Nadir Güllü, güllaç tatlısının Osmanlı mutfağına ait bir lezzet olduğunu belirtirken, Osmanlı mutfağının zenginliğinin günümüze kadar ulaştığını ve bu lezzetlerin hala popülerliğini koruduğunu ifade etti.

GÜLLACIN KİLOSU 250 TL'YE ULAŞTI

gullac-1.jpg

Güllaç tatlısının fiyatlarına da değinen Güllü, bu sene kilosunun ortalama 250 TL olduğunu ve geçen seneye göre fiyatların düştüğünü belirtti. Yarım kiloluk bir güllaç tatlısının ise 3-4 kişi için yeterli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN