Prof. Dr. Osman Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dolgu ve heyelanlı alanlardaki yapılaşma, deprem riskini artırıyor. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgenin 3 fay arasında bulunduğuna dikkat çekerek, yerel yöneticilerin deprem gerçeğini kabul etmeleri gerektiğini vurguladı.

Son yıllarda, dik ve engebeli arazi yapısına sahip olan Doğu Karadeniz'de, dolgu ve heyelanlı bölgelerde yükselen yüksek katlı binaların deprem riskini artırdığı belirtiliyor. Uzmanlar, özellikle bu riskli bölgelere yapılan binalara karşı uyarılarda bulunuyor.

Prof. Dr. Bektaş, Trabzon'daki yapı stoğunun depreme dayanıklı olmadığını ifade ederek, "Yerel yöneticilerin Doğu Karadeniz'in deprem tehlikesini kabullenmesi gerekir. Maalesef yıllardan beri burada deprem olmaz, buranın deprem tehlikesi yoktur diye Doğu Karadeniz'in yapı stoğu maalesef depreme dayanıklı değildir" dedi.

Bektaş, özellikle Yomra, Beşirli ve Akyazı gibi bölgelerde riskli yapıların bulunduğunu belirtti. Kumsal alan üzerindeki binalar ve heyelan sahaları üzerine dikilen çok katlı yapıların her an tehlike oluşturduğunu vurguladı.

Üç farklı deprem kaynağı arasında bulunan bölgede, deprem riskinin yüksek olduğunu dile getiren Bektaş, yerel yöneticilerin ve halkın bu gerçeği kabul ederek daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN