Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan uyarı: Bu 7 kent deprem riski altında! 'Enerji boşalımı' uyarısı

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan uyarı: Bu 7 kent deprem riski altında! 'Enerji boşalımı' uyarısı

Son günlerde yaşanan korkutan depremlerin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan, yakın zamanda deprem beklediği illeri sıraladı. İşte, Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın deprem beklediği şehirler...

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ülkenin çeşitli kentlerinde son haftalarda yaşanan depremleri değerlendirdi.

Odatv'de yer alan habere göre, yeni depremlerin olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Ercan, şöyle konuştu:

"5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLER MEYDANA GELEBİLİR"

"Türkiye'nin dört tane kırığı var. Bir tanesi Doğu Anadolu kırığı, bir tanesi ölü deniz kırığı bir tanesi ala kalkanı, bir tanesi Kıbrıs yayı ve Adana yöresi kırıkları. Burada bir enerji boşalımı oluştu.

Burada biriken enerjinin boşalmasını bekliyordum. Beklediğimiz artçı seviyeleri 7'ye kadar deprem üretebilir. Dolayısıyla Malatya'daki deprem 2023'ün artçı depremidir. Bunun arkasında 15 gün içinde 5 büyüklüğünde depremler gelebilir.

HANGİ ŞEHİRLERDE DEPREM BEKLENİYOR?

Yine aynı iller Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Kayseri... Bu bölgeler deprem altındadır. Diyarbakır ya da Şanlıurfa merkezli deprem beklemiyorum. 2023'teki depremin sonucudur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN