Poşet çaylarda 1200’den fazla böcek çıktı! Herkes korktu ama… Uzmanlar açıkladı: ‘İyiye işaret’

Poşet çaylarda 1200’den fazla böcek çıktı! Herkes korktu ama… Uzmanlar açıkladı: ‘İyiye işaret’

Günlük hayatta birçok kişi tarafından kullanılan poşet çayların içerisinde tam 1200’den fazla böcek DNA'sı tespit edildi. Herkes bir daha içmem dedi uzmanlar iyiye işaret etti. İşte tüm detaylar…

Kolay ve pratik oluşu nedeniyle sıklıkla tercih edilen poşet çaylar hızlı tüketimin vazgeçilmez ürünleridir. Ancak kullandığımız ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğu konusu ise en çok tartışılanlar arasında yer alıyor. Yapılan bir açıklama doğrultusunda poşet çayların içerisinde 1200'den fazla böcek DNA'sı olduğu belirtildi. Uzmanlar poşet çaylarda bulunan böcek DNA'sının tehdit olmadığını açıkladı. İşte tüm detaylar…

ZARAR DEĞİL FAYDA SAĞLIYOR

Sputnik Türkiye tarafından yapılan açıklama doğrultusunda poşet çayların içerisinde 1200'den fazla eklem bacaklı türünün DNA’sına rastlandığı belirtildi. Birçok kişiyi iğrendiren ve tedirgin eden bu açıklamanın aksine bu böceklerin yararlı böcekler olduğu açıklaması da gecikmedi.

İçinde 1200'den fazla böcek türü var! 4 çay bitkisinin poşetinden çıktı: 'İyiye işaret' - Sağlık Haberleri

Poşet çaylarda yer alan Yaprakların toplama aşamasında böceklerle etkileşime girdiği açıklandı. e-DNA analizi kullanılarak yapılan çalışmada nane, papatya, siyah çay ve maydanoz gibi 4 bitkide bu zengin DNA çeşitliliğinin rastlandığı aktarıldı.

Bu doğrultuda çay tüketiminde pestisit kullanımının olmadığı belirtilirken çayın tüketiminin güvenli olduğu da aktarıldı. Araştırmalar doğrultusunda çaylardaki DNA'nın %99'unu bitkilerden yalnızca çok küçük bir kısmının ise böceklerden geldiği sonucunu gözler önüne serdi. Bu doğrultuda poşet çayların içerisinde yer alan böcek DNA'sı sağlık açısından tehdit oluşturmadığı gibi doğal bir durum olarak da değerlendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN