Özgür Özel’den 15 Temmuz mesajı: İktidarıyla muhalefetiyle çok iyi bir sınav verdik

Özgür Özel’den 15 Temmuz mesajı: İktidarıyla muhalefetiyle çok iyi bir sınav verdik

CHP lideri Özel, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. "O gece iktidarıyla muhalefetiyle bu ülke çok iyi bir sınav verdi. Bombalamalar başlayınca bazıları tiyatro diyor. Adam Meclis'e F-16 ile bomba atıyor. Genelkurmay'ın önünde tanklar insanları eziyordu" ifadelerini kullanan Özel, "Bu Meclis'in bahçesine 3 kez helikopter inmeye çalıştı. Meclis'i ele geçirmek için komando yolladılar, Meclis polisi karşılık verdi ve izin vermedi" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz askeri darbe girişiminin yıldönümünde açıklamalarda bulundu. Habertürk TV'ye konuşan Özel, darbe girişimi, Meclis’in rolü ve sonrasında yaşanan süreçlere dair çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

'HALKIN İRADESİ ÜSTÜNDE HİÇBİR GÜÇ OLMAMALI'

Özel, konuşmasında Meclis'in önemine vurgu yaparak, "Burası Meclis, Meclis demek halkın iradesi demek. Anayasa'ya göre seçimlerin yapıldığı, o seçim sonuçlarına göre kendiliğinden toplanan bir Meclis'teyiz. Halkın iradesi neyse onun üstünde hiçbir şey olmaması gerekir. Bütün darbecilerin hedefi hep Meclis olmuştur. Rahmetli Kamer Genç, 'bunlar bir gün başınıza bela olur' demişti. O günlerde devletin elindeki istihbarata göre bunlar bir darbeye kalkışabilirler bilgisi vardı. 33 bin subay vardı, 11 bini FETÖ'cülükten ordudan atıldı. 100 kurmay subaydan 84'ü terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlıydı" dedi.

'ASKERİ ŞURA YAKLAŞIYORDU, DARBECİLER PLANLARINI ÖNE ÇEKTİ'

15 Temmuz gecesine dair istihbarat bilgilerine de değinen Özel, "O günlerde devletin elindeki istihbarata göre bunlar bir darbeye kalkışabilirler bilgisi vardı. 33 bin subay vardı, 11 bini FETÖ'cülükten ordudan atıldı. 100 kurmay subaydan 84'ü terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlıydı" dedi. Ayrıca, Askeri Şura’nın yaklaşmasının darbecilerin planlarını öne çekmesine neden olduğunu belirtti.

'MECLİS'İ AÇAN DEĞİL, AÇILMASINI ÖNEREN KİŞİYİM'

Darbe gecesi yaşananları detaylarıyla anlatan Özel, "Ben o gece milletvekili arkadaşlarıma partide toplanalım diye mesaj attım. Bizim Meclis'i açmamız lazım dedim. Ben Meclis'i açan değil Meclis'in açılması fikrini ortaya atan kişiyim. Meclis'i Meclis Başkanı açtı, çağrı yaptı. Biz gidip direnelim dedik" ifadelerini kullandı. O gece Meclis'e giderken üzerindeki ceketin AK Partili Aydoğdu'dan ödünç alındığını da belirtti.

'O GECE SİYASİ PARTİ AYRIMI YOKTU'

Özel, darbe gecesi iktidar ve muhalefetin birlikte hareket ettiğini belirterek, "O gece iktidarıyla muhalefetiyle bu ülke çok iyi bir sınav verdi. Bombalamalar başlayınca bazıları tiyatro diyor. Adam F-16 ile atıyor bir önceki çatıya atıyor. Tanklar insanları eziyordu. Bu Meclis'in bahçesine 3 kez helikopter inmeye çalıştı. Meclis'i ele geçirmek için komando yolladılar Meclis polisi karşılık verdi, izin vermedi" dedi.

'OHAL İLANI YILLARCA SÜRDÜ'

15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL'e dair eleştirilerde bulunan Özel, "OHAL ilan edildi. Ben her zaman siyasette diyalogdan yanayım. Yenikapı'ya şu partiyi çağıralım şu partiyi çağırmayalım dendi bu yanlıştı. Biz gelin Meclis'te sabahlara kadar hızla gereken kararları alalım dedik. Ama bütün muhalefeti tasfiye etmeye çalıştılar. Ondan sonra da siz darbeyle mücadeleye karşı mı çıkıyorsunuz dediler" ifadelerini kullandı. OHAL’in üç ay sürmesi gerektiğini ancak yıllarca sürdüğünü ve denetimsiz bir dönem başlattığını belirtti.

'DEVLETİN DÜZENİ LİYAKATTİR'

Özel, konuşmasında devletin yönetiminde liyakatin önemine dikkat çekerek, "Önemli olan cemaatler tarikatlar devlet yönetmek için ortaya çıkmış yapılar değildir. Ama bugün bazı cemaatler belli yerlerde kümeleniyor. Devletin düzeni ise liyakattir. Almanların bugün çok başarılı olmalarının sırrı üzerlerinde tam mutabık oldukları bir eğitim sistemi var. İktidarda kim olursa olsun bütün çocukları en iyi şekilde yetişiyor" dedi.

'SURİYE KONUSUNDA RESMİ TALEPTE BULUNDUK'

Suriye ile ilişkiler hakkında da konuşan Özel, "Suriye konusunda ilk olarak doğrudan resmi bir talepte bulunmadık. Bize dönen yaklaşımın resmi bir talebimiz olursa olumlu dönüş olacağı yönünde oldu ve resmi talebimizi yaptık. Gün ise henüz belli değil" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN