Özel hastanelerde o parayı sakın ödemeyin! Hemen SGK'ya başvurun

Özel hastanelerde o parayı sakın ödemeyin! Hemen SGK'ya başvurun

Özel hastanelerde o parayı sakın ödemeyi. Tedavi için gittiğiniz özel hastanelerde sizden ilave ücret istendiğinde hemen SGK’ya başvurun. Konuyla ilgili vatandaşları SGK Başuzmanı İsa Karakaş aydınlattı. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Son dönemde yaşanan Yenidoğan Çetesi skandalının ardından gözler özel hastanelerde alınan ilave ücretlere çevrildi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, özel hastanelerde tedavi gören vatandaşların, yasal olarak ödemesi gereken tutarın en fazla iki katı kadar ilave ücret alınabileceğini vurguladı. Karakaş, birçok hastanenin bu sınırı aşarak haksız kazanç elde ettiğini belirtti ve vatandaşları fazla ödeme yapmaları durumunda derhal harekete geçmeleri gerektiği konusunda uyardı.

İLAVE ÜCRETLERDE SINIR NE?

Karakaş, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tabi olan vatandaşların özel hastanelerde tedavi olma hakkına sahip olduğunu, ancak bu hastanelerin SGK ile yapılan sözleşmelere uyması gerektiğini belirtti. “Özel hastaneler, sundukları tedavi hizmeti için en fazla iki katı oranında ilave ücret talep edebilir. Ancak uygulamada bu sınırların sıkça aşıldığını görüyoruz,” dedi.

ozel-hastanelerde-ek-ucret-talebi-1.jpg

HAKSIZ KAZANÇ VE SUİSTİMALLER

SGK Başuzmanı, birçok özel hastanenin bu kurallara uymadığını ve fazla ilave ücret alarak haksız kazanç sağladığını belirtti. Özel hastanelerin yasadışı şekilde vatandaşlardan aldığı bu fazla ücretlerin şikayet edilmediğini ve bunun haksız kazançlara yol açtığını ifade etti. Karakaş, hastaların bu gibi durumlarda ayrıntılı fatura talep etmesi ve fazla ücret ödemesi durumunda SGK veya Sağlık İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini belirtti.

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINDAN İLAVE ÜCRET ALINMAZ

Bazı hasta gruplarının özel hastanelerde hiçbir ilave ücret ödememesi gerektiğini de hatırlatan Karakaş, özellikle gazi ve şehit yakınlarından, kanser tedavisi görenlerden ve acil durumlarda hizmet alan hastalardan ilave ücret alınamayacağını vurguladı. Buna rağmen bazı hastanelerin bu kurala uymadığına dikkat çekti.

ozel-hastanelerde-ek-ucret-talebi-2.jpg

NE YAPMALI? FAZLA ÜCRET ALINIRSA HEMEN BAŞVURUN

Vatandaşların özel hastanelerde fazla ilave ücretle karşılaşmaları durumunda ne yapmaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunan Karakaş, "Öncelikle ayrıntılı bir fatura isteyin ve ödemeyi kredi kartıyla yapın. Bu şekilde fazla bir ücret alındıysa, ödediğiniz miktarı ispat etmek kolay olacaktır. Fazla ilave ücret ödediğinizi tespit ederseniz, derhal SGK veya Sağlık İl Müdürlüğü'ne başvurun ve hakkınızı arayın," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN