Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Metni’ne göre, önümüzdeki genel seçimleri kazanıp iktidar olmaları durumunda, kabinede ciddi değişiklik planlanıyor. Bugün 17 olan bakanlık sayısının 20’nin üzerine çıkarılmasının yanında, mevcut bakanlıkların da yeniden yapılandırılacağı belirtildi.
Türkiye, heyecanla 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimleri beklerken, iktidarın değişmesi durumunda kabinenin nasıl olacağı sorusu da gündeme geldi. Seçim yarışını kazanıp iktidar olma iddiasında olan Millet İttifakı’nın, aylar öncesinden hazırlığını yaptığı çalışmalara göre, seçimi kazanmaları durumunda kabinede büyük değişiklik yapılacak. Bugün 17 olan bakanlık sayısının da 20’nin üzerine çıkması planlanıyor.
Gazete Duvar'ın Duvar Arkası bölümünde şu ifadeler yer aldı:
"6 siyasi partinin hazırladığı Ortak Politikalar Metni’ne göre Hazine ve Maliye Bakanlığı iki ayrı bakanlık şeklinde yapılandırılacak. Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı ile Bilişim ve Yenilikçilik Bakanlığı kurulacak. Bu durumda bakanlık sayısı 20’ye çıkıyor. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ikiye bölünebileceği ayrıca Avrupa Birliği Bakanlığı ile Orman ve Hayvancılık Bakanlığı kurulabileceği de kaydediliyor.
MEVCUT BAKANLIKLARDA DEĞİŞİKLİK
Bunların yanı sıra mevcut bakanlıkların yapısında da değişim planlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Kadın, Aile ve Çocuk Bakanlığı”, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “İklim, Çevre ve Orman Bakanlığı”, Ticaret Bakanlığı “Esnaf ve Ticaret Bakanlığı”, Tarım ve Orman Bakanlığı “Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı” olarak yeniden yapılandırılacak. Bakanlıklar için planlamalar şimdilik böyle ama asıl bu bakanlıkların partiler arasında nasıl paylaşılacağı merak konusu. Bu sorunun yanıtı ise Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda, yani 14 Mayıs’ta ortaya çıkacak."