O ilimizde görüldü! Rengi yeşile büründü: Havadan görüntülendi

O ilimizde görüldü! Rengi yeşile büründü: Havadan görüntülendi

O ilimizdeki akarsuyun rengi yeşile büründü! Vatandaşlar telefonlarıyla kaydetti, havadan görüntülendi! O tedirgin eden görüntülerin sebebi ise...

Eskişehir’in simgesi olan Porsuk Çayı’nda, su akış hızının azalması nedeniyle yüzeyde yosun tabakası oluştuğu gözlemlendi. Şehrin merkezinden geçen Porsuk Çayı’nda meydana gelen bu durum, vatandaşların dikkatini çekti.

resim-2024-07-12-002409482.png

Eskişehir’in kalbinden geçen Porsuk Çayı’nda, suyun durağan olduğu bölgelerde yoğun yosun tabakaları oluştu. Özellikle su akışının yavaşladığı ve kıyıya yakın kısımlarda meydana gelen bu yosunlar, çevrede yaşayanların ilgisini çekti. Uzmanlar, yosun tabakasının, azalan su akış hızından kaynaklandığını belirtiyor.

Porsuk Çayı’nın Odunpazarı ilçesi Gökmeydan Mahallesi’nden geçen kısmında yoğunlaşan yosun tabakası, havadan görüntülendi. Bu görüntüler, çayın bu bölgesindeki yosun sorununun boyutlarını gözler önüne serdi.

"BU YIL DAHA ÇOK YOSUN BİRİKİNTİSİ GÖRDÜM"

Porsuk Çayı yosun tuttu

Çayın kenarındaki bir parkta kitap okurken yosun tabakasını fark eden Esma Acar, gözlemlerini şu sözlerle aktardı:

“Benim de dikkatimi çekti. Ben bu parka yakın ikamet ediyorum. Daha öncesinde de bu parkta gezintiye çıkıyordum. Bu yıl daha çok yosun birikintisi gördüm. Sanırım yağışların azalması buna sebep oluyor. Ya da barajlardan daha az su bırakılıyor olabilir. Tam emin değilim ama böyle bir görüntüyle karşılaştım. İlginç bir görüntü, daha öncesinde görmemiştim. Öncesinde daha fazla su görünüyordu. Şimdi yosun görüntüsü olması kesinlikle daha kötü bir durum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN