O ilçede okul servisleri kaldırıldı! Milyonlarca veliyi korkutan karar: Diğer illere de uygulanabilir

O ilçede okul servisleri kaldırıldı! Milyonlarca veliyi korkutan karar: Diğer illere de uygulanabilir

O ilçede okul servisleriyle ilgili alınan karar herkesi şaşkına çevirdi. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında yeni eğitim ve öğretim döneminde orada öğrenciler okullarına servislerle taşınamayacak. İşte, milyonlarca veliyi korkutan karar ve detayları…

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında alınan karar milyonlarca veliyi korkuttu. O ilçede öğrencilerin okula servisle taşınması yasaklanırken veliler karara isyan etti…

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yayımladığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında alınan karar doğrultusunda köy okullarındaki öğrencilerin ulaşım imkanlarına kısıtlama getirildi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Cirit’in imzası ile yapılan açıklamada; Ağaçlı, Burunköy, Güllübahçe, Kemalpaşa, Serçin, Yeniköy, Yuvaca, Yenicami ve Bağarası mahallelerindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin artık okula servislerle taşınamayacakları belirtildi. Aynı şekilde, Söke’de bulunan bazı mahallelerdeki lise öğrencilerinin de taşıma hakkı ellerinden alındı.

sokede-okul-servisi-yasagi-1.jpg

“ÖĞRENCİLERE ZULÜM”

Alınan karar özellikle eğitim için köyden gelen öğrencilere ek mali yükler doğuracak. Eğitim Sen Söke Baş Temsilcisi Murat Karayeğit, alınan kararın öğrencilere zulüm olduğunu söylerken, öğrencilerin servis hakkının kaldırılmasına ek olarak öğle yemeklerine erişimlerinin de kısıtlanacağını ifade etti.

Yoksulluk içerisinde olan ailelerin çocuklarının sağlıklı beslenemeyeceğini aktaran Karayeğit, köylerden eğitim için gelen öğrencilerin günlük minimum 100 ek masraf yapmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Söke’de alınan bu karar velilerin endişelenmesine yol açarken, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi çerçevesinde diğer illerinde bu uygulamayı hayata geçirip geçirmeyeceği merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN