Meteroloji'den İstanbul ve 21 il için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteroloji'den İstanbul ve 21 il için uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle son günlerde sıkça konuşulan "eyyam-ı bahur" yani aşırı sıcaklar yerine, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı bir havanın hakim olacağını duyurdu. Marmara'nın kuzey ve doğu kesimi, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin kuzey ve doğusu, Sinop dışında Batı Karadeniz bölge geneli, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun'un doğu çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Son günlerde sıkça konuşulan "eyyam-ı bahur" yani çöl sıcakları yerine, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı bir havanın hakim olacağı müjdesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Özellikle Marmara Bölgesi'nde yaşanan aşırı sıcak ve nemli havanın yerini serinletici yağışlar alacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji, İstanbul dahil 21 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu durum, hem beklenen sıcak hava dalgasının önüne geçecek hem de kuraklık sorunu yaşayan bölgeler için olumlu bir gelişme olacak. Geçtiğimiz günlerde yüksek nem oranıyla birlikte hissedilen sıcaklığın oldukça yükseldiği Marmara Bölgesi'nde, hava sıcaklıklarının 5 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bu durum, vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak.

Marmara'nın kuzey ve doğu kesimi, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin kuzey ve doğusu, Sinop dışında Batı Karadeniz bölge geneli, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun'un doğu çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara hazırlıklı olması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

30 TEMMUZ 2024 SALI GÜNÜ

haritatahmingun1.png

31 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

1 AĞUSTOS 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun3.png

2 AĞUSTOS 2024 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun4.png

3 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN