Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: Soğuk hava dalgası kapıda

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı: Soğuk hava dalgası kapıda

Yurt genelinde sıcaklıkların 4 ila 5 derece düşmesiyle birlikte soğuk hava dalgası kendini hissettiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hafta sonu yurdun iç kesimlerinde yer yer sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul'da önümüzdeki 3 gün boyunca parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ankara'da ise yarın ve cuma günü sağanak yağış bekleniyor.

Ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgası yerini serinlemeye bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, hafta sonuna doğru yurt genelinde sıcaklıklar 4 ila 5 derece düşecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun'un doğusu, Osmaniye'nin güneyi, Hatay kıyıları, Ordu ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında da bölgesel farklılıklar olacak. İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde sıcaklıklar 3 ila 5 derece azalırken, Trakya'da 4 ila 6 derece artacak. Ülkemizin diğer bölgelerinde ise sıcaklıkların önemli ölçüde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerin güneyli yönlerden hafif ila orta kuvvette esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ani sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı önlem alınması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

22 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

5-copy.jpg

23 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

24 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

25 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

26 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN