Meteoroloji'den kritik uyarı: 10 il için sağanak alarmı

Meteoroloji'den kritik uyarı: 10 il için sağanak alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Ağustos pazartesi günü hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmeye göre, 10 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın ise Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, yurt geneli parçalı bulutlu olacak. Ancak Meteoroloji 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı verdi. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Ordu, Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu çevrelerinde bu yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Rüzgarın ise Marmara'nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Yurdun iç, batı ve güney kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, doğusunda normalleri civarında seyretmeye devam edecek.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

12 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ

2-copy.jpg

13 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

3-copy.jpg

14 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

4-copy.jpg

15 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

5-copy.jpg

16 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5-3.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN