Meteoroloji'den İstanbul dahil 5 ile sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji'den İstanbul dahil 5 ile sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Türkiye'nin birçok bölgesi Afrika sıcaklarının etkisi altında kavruluyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları iç ve kuzeydoğu kesimlerde 4 derece birden azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu raporunda İstanbul'a gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevrelerinde de sağanak yağış bekleniyor.

İstanbul'da son günlerde yaşanan sıcak hava dalgası, yüksek nem oranıyla birleşerek gece ve gündüz hayatı zorlaştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, ülke genelinde mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına yağış arası verildi. Birçok ilde sağanak yağış etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu raporunda 5 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

MGM'nin son tahminlerine göre Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Erzurum ve Van'ın kuzey ve doğu kesimleri: Yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları ise iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Sarı kodlu uyarı verilen iller:

İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun1.png

25 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun2.png

26 TEMMUZ 2024 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun3.png

27 TEMMUZ 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun4.png

28 TEMMUZ 2024 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN