Meteoroloji'den 4 ile uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteoroloji'den 4 ile uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası yerini yağışlı havaya bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin bazı bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Kırklareli, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun yağışlar öngörülüyor. Yağışların Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Kayseri'nin doğu, Sivas'ın güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Trakya'nın batısı, Ege'nin güneydoğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevreleri, (Eskişehir dışında) İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu yağışlı geçecek. Cumartesi günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Kayseri'nin doğu, Sivas'ın güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklıklarının biraz azalacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ani sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı önlem alınması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

25 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

26 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

27 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

haritatahmingun5.png

28 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun5-4.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN