Meteoroloji'den 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Yağış, sel, kuvvetli rüzgar...

Meteoroloji'den 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Yağış, sel, kuvvetli rüzgar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, 14 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Yurdun büyük bir bölümünde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve bazı iç bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde bu yağışlar kuvvetli olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, ülkenin birçok bölgesinde şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Özellikle Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve bazı iç bölgelerde yaşanacak yoğun yağışlar, sel ve su baskınlarına yol açabilir.

Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ankara, Kayseri, Niğde, Nevşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Yağışların; Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, iç ve kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Yağışların, Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

14 İLE SARI VE TURUNCU UYARI

14 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kodlu uyarılı yapılan şehirler: Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Rize, Trabzon, Düzce

Turuncu kodlu uyarılı yapılan şehirler: Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak, Bartın, Düzce

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

27 TEMMUZ 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun1-3.png

28 TEMMUZ 2024 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun2-3.png

29 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun3-3.png

30 TEMMUZ 2024 SALI GÜNÜ

haritatahmingun4-3.png

31 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun5-3.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN