Meteoroloji'den 10 il için uyarı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji'den 10 il için uyarı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Ancak, bazı bölgelerde beklenen sağanak yağışlar vatandaşları uyarıyor. Özellikle Batı Karadeniz'de yer alan Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Bolu, Karabük, Samsun ve Sinop illerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcak havanın etkisiyle oluşan bu yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve kısa sürede etkili olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin kuzeybatı kesimleri önümüzdeki günlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında kalacak. Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Sinop çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Sıcak havanın etkisiyle oluşan bu ani yağışlar, kısa sürede etkili olabilir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Özellikle Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu durumun sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Yetkililer, vatandaşları araçlarını güvenli yerlere park etmeleri, açık alanlardan uzak durmaları ve su birikintilerine girmemeleri konusunda uyardı. Ayrıca, tarım alanlarında da olumsuzluklar yaşanabileceği için çiftçilerin de gerekli önlemleri alması önemle belirtildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

21 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

4-copy.jpg

22 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

5-copy.jpg

23 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

24 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

25 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN