Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 26 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 26 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 26 Ağustos verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 26 Ağustos Pazartesi Türkiye geneli hava durumu…

26 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye genelinde hava durumu, kuzeyden güneye ve iç kesimlere kadar geniş bir alanda parçalı bulutlu ve çok bulutlu geçecek. İç Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Konya, Karaman, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Eskişehir'in güney çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle sabah saatlerinde Bartın ve Artvin çevrelerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

h.jpg

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgar ise batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğudan, doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek.

hh.jpg

YAĞIŞ UYARILARI VE BÖLGESEL HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi: Genellikle parçalı bulutlu olan hava, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinde çok bulutlu hale gelecek. İstanbul'da hava sıcaklığı 32°C, Edirne'de ise 35°C civarında olacak.

Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu olan hava, öğle saatlerinden sonra İç Ege'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçecek. İzmir'de sıcaklık 35°C, Muğla'da ise 32°C olarak ölçülüyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu hava, zamanla çok bulutlu hale gelecek. Öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Antalya'da hava sıcaklığı 32°C, Adana'da ise 35°C olarak öngörülüyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı bulutlu hava, öğle saatlerinden sonra Konya ve Karaman çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçecek. Ankara'da sıcaklık 31°C, Eskişehir'de ise 31°C olarak belirlendi.

hava-kapak.jpg

Karadeniz Bölgesi: Batı Karadeniz'de parçalı ve çok bulutlu hava, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçecek. Orta ve Doğu Karadeniz'de de benzer hava koşulları etkili olacak. Bartın'da sabah saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu hava, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçecek. Erzurum'da hava sıcaklığı 28°C olarak tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Diyarbakır'da sıcaklık 38°C, Gaziantep'te ise 34°C olarak ölçülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN