Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 22 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 22 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 22 Ağustos verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 22 Ağustos Perşembe Türkiye geneli hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 22 Ağustos hava durumu tahminine göre, Türkiye’nin kuzey ve iç bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Hava sıcaklıklarında ise bölgesel değişiklikler gözlemlenecek.

h.jpg

KUZEY VE İÇ BÖLGELERDE YAĞIŞLAR

22 Ağustos'ta ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Sakarya ve Samsun’un doğusu, Osmaniye'nin batısı, Hatay'ın batı ilçeleri, Ordu, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hava genel olarak az bulutlu ve açık olacak.

hh.jpg

HAVA SICAKLIKLARI: BÖLGESEL FARKLILIKLAR

Hava sıcaklıklarında iç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece düşüş gözlemlenmesi beklenirken, Trakya’da 4 ila 6 derece artış yaşanacak. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkta önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: HAFİF VE ARA SIRA ORTA KUVVETTE

Rüzgarların genellikle kuzeyli yönlerden esmesi, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette etkili olması öngörülüyor.

4.jpg

BÖLGELER BAZINDA HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, doğusunda yer yer çok bulutlu. Sakarya'nın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Ege: Az bulutlu ve açık, ancak öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Osmaniye'nin güneyi ve Hatay kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

hava-kapak.jpg

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu. Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu bir hava görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyıları, Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Ardahan ve Kars çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN