Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 15 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? Sıcaklık artıyor mu? İşte 15 Ağustos Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 Ağustos verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 15 Ağustos Perşembe Türkiye geneli hava durumu…

Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği, öğle saatlerinden itibaren ise Toroslar bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, akşam saatlerinden itibaren Sinop ve Samsun çevrelerinde de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde hava genel olarak az bulutlu ve açık olacak.

4-003.jpg

SICAKLIKLAR VE RÜZGAR DURUMU

Sıcaklıkların önemli bir değişiklik göstermeyeceği öngörülüyor. Batı ve kıyı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarlar genellikle kuzey yönlerinden esecek. Öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif ila orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarların etkili olacağı belirtiliyor. Kuvvetli rüzgar uyarısı kapsamında, bu bölgelerde olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

sicak-001.jpg

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar, kuzey yönlerinden kuvvetli esecek. Sıcaklıklar İstanbul'da 33°C, Edirne'de 38°C, Kırklareli ve Kocaeli'de ise 34°C olarak ölçülecek.

Ege: Az bulutlu ve açık olacak. Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar etkili olacak. Sıcaklıklar İzmir'de 35°C, Manisa'da 42°C, Muğla'da 38°C ve Afyonkarahisar'da 33°C olacak.

Akdeniz: Bölge genel olarak az bulutlu ve açık, ancak doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Öğle saatlerinden sonra Toroslar kesiminde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklıklar Antalya'da 38°C, Adana'da 37°C, Hatay'da 34°C ve Isparta'da 36°C olacak.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Ankara'da sıcaklık 35°C, Çankırı'da 37°C, Eskişehir'de 36°C ve Konya'da 33°C olarak ölçülecek.

hava-kapak.jpg

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, ancak doğu kesimlerinde çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklıklar Sinop'ta 32°C, Zonguldak'ta 30°C, Bolu ve Düzce'de ise 34°C olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu hava, zamanla Orta Karadeniz'de çok bulutlu hale gelecek ve akşam saatlerinde Samsun çevrelerinde sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar Trabzon'da 30°C, Amasya'da 35°C ve Artvin'de 27°C olacak.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Erzurum ve Kars'ta sıcaklıklar 29°C, Malatya'da 36°C ve Van'da 29°C olarak ölçülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Sıcaklıklar Diyarbakır ve Gaziantep'te 40°C, Siirt'te 39°C ve Şanlıurfa'da 42°C olarak öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN