Meteoroloji saat vererek uyardı: Sıcaklık 7 derece birden artacak

Meteoroloji saat vererek uyardı: Sıcaklık 7 derece birden artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu tahminini paylaştı. Tahmine göre, Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış beklenirken, yurdun diğer illerinde ise sıcaklıklar 7 dereceye kadar artacak. İstanbul'da yarın ve perşembe günü hava parçalı bulutlu geçecek. Sıcaklıkların ise 32 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Nem oranının da artmasıyla birlikte uzmanlar kronik hastalıkları olanları, hamile, yaşlı ve çocukları saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan hava durumu raporuna göre, bugün (17 Temmuz Pazartesi) ülkemizin birçok bölgesinde yağış ve kuvvetli rüzgar beklenirken yurdun diğer illerinde ise sıcaklıklar 7 dereceye kadar çıkacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR

Yurt genelinde mevsim normallerinin (3-7 derece) üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

AKOM'DAN İSTANBUL'A UYARI

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında çok fazla zaman geçirmeme ve bol sıvı tüketme konusunda uyardı.

Öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan İstanbulluların güneşli ortamda bulunmamaları istendi.

MARMARA VE EGE'DE KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

17 TEMMUZ 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun1.png

18 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun2.png

19 TEMMUZ 2024 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun3.png

20 TEMMUZ 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun4.png

21 TEMMUZ 2024 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN