Meteoroloji duyurdu: Kuvvetli rüzgar ve yere yağışlar geliyor

Meteoroloji duyurdu: Kuvvetli rüzgar ve yere yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin iç kesimlerinde sıcaklıkların 2 ila 5 derece azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların önemli ölçüde değişmeyeceği öngörülüyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde rüzgarın etkili olması bekleniyor. Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun'un iç kesimleri, Rize çevreleri ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, ülkemizin birçok bölgesinde özellikle Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun'un iç kesimleri, Rize çevreleri ve Hatay'ın kıyı kesimleri yerel sağanak yağışlara hazırlıklı olmalı. Van'ın doğu kesimleri ise gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında kalabilir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Rüzgarın hızı yer yer saatte 40-60 kilometreye ulaşabilir. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli olması ve açık alanlarda bulunmaktan kaçınması önemlidir.

SICAKLIK DEĞİŞİKLİKLERİ

Ülkemizin iç kesimlerinde sıcaklıkların 2 ila 5 derece azalacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların önemli ölçüde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

3-copy.jpg

17 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

4-copy.jpg

18 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ

5-copy-001.jpg

19 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

20 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN