Meteoroloji açıkladı: Afrika sıcakları geri dönüyor

Meteoroloji açıkladı: Afrika sıcakları geri dönüyor

Meteoroloji, sıcaklıkların yurdun batı ve güney kesimlerinde hafta boyunca mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi. Ağustos ayı boyunca özellikle güneybatı kesimlerde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkili olacağını vurgulandı. Yapılan açıklamaya göre; iç kesimlerde ise gece sıcaklıkları hafta ortasında mevsim normallerinin altına düşecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, haftanın hava tahminine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Batı ve güney kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini belirten Acar, iç kesimlerde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini ifade etti.

Acar, yurdun kuzeydoğu bölgelerinin, Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla serinleyeceğini, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da ise sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşebileceğini kaydetti.

Ayrıca, ağustos ayı boyunca özellikle güneybatı kesimlerde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkili olacağını vurguladı.

Bu hafta yurt genelinde yağış beklenmediğini belirten Acar, ağustos ayının kurak geçtiğini ve önümüzdeki hafta boyunca da yağışsız bir dönemin öngörüldüğünü söyledi.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

3 büyükşehirdeki sıcaklıklara ilişkin de bilgi veren Acar, Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıkların 35 dereceye kadar yükseleceğini, yağış beklemediklerini belirtti.

İstanbul'da 3 gün boyunca kuzeydoğulu rüzgar görüleceğini ancak bunun fırtınaya dönüşmeyeceğini bildiren Acar, "İstanbul'da da sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Yağış beklemiyoruz ama nemden dolayı hissedilen sıcaklık fazla olabilir." diye konuştu.

İzmir'in bazı ilçelerinde sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkacağını anlatan Acar, kentte sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyrettiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN