Sivil Havacılık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

Sivil Havacılık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

TBMM'de daha önce geri çekilen ve tekrar gündeme gelen "Sivil Havacılık Kanunu" teklifi komisyonda kabul edildi.

Mecliste 'Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşüldü. Tartışma sırasında tasarının toplam 30 maddesinden 26'ncı maddesi, havalimanlarındaki çalışma barışını bozabileceği endişesi nedeniyle geri çekildi. Ancak teklifin geri kalanı komiteden başarıyla geçti.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 'Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüştü. 30 maddeden oluşan kanun teklifinin 26'ncı maddesi havalimanlarında çalışma barışını bozacağı gerekçesiyle geri çekilirken, teklifin geri kalanı komisyondan geçti.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 'Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu başkanlığında toplandı. Karaismailoğlu, kanun teklifine ilişkin ilk sözü teklifin ilk imza sahibi olan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir'e verdi. Eldemir, kanun teklifiyle ulaştırma, denizcilik, haberleşme, uzay ve bilgi teknoloji alanlarında dengeli, erişilebilir, ekonomik ve güvenli hizmet anlayışıyla toplumun yaşam kalitesinin yükseltileceğini belirterek, "Bu teklifle liman, iskele ve kıyı yapılarında gemilere verilen hizmetlere yönelik taban ve tavan ücretlerinin belirlenmesine ilişkin düzenleme getirilmektedir. Kılavuz ve römorkörcülük hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin hususlar düzenlenmektedir. Bu kapsamda, Türkiye deniz yetki alanlarında, suyollarında ve iç sularda verilecek kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesinde olduğu ve söz konusu hizmetlerin ise boğazlarda münhasıran Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yürütüleceği ifade edilmektedir. Bunun yanı sıra, kamu kurumları tarafından işletilen limanlarda, özelleştirilmiş limanlarda ve yap- işlet- devret modeliyle işletilen limanlarda halihazırda hizmeti yürütenlerin hakları korunurken bölgesel hizmet sahalarında 4046 sayılı kanun hükümlerine göre işletme hakkının devri verilmesi yöntemiyle kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin yürütüleceği belirtilmektedir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN