Marmara'da felaket kapıda! Tehlikenin zilleri bangır bangır çalıyor: Bakan Özhaseki uyarı yaptı

Marmara'da felaket kapıda! Tehlikenin zilleri bangır bangır çalıyor: Bakan Özhaseki uyarı yaptı

Türkiye'de belalısı tekrardan kapıya dayandı. Marmara Bölgesi'ni işaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki uyarıda bulundu. Tehlike zilleri bangır bangır Marmara'da yankılanıyor. İşte tüm detaylar...

Marmara Bölgesi'nde yoğunlaşan felaket öngörülerine bir yenisi daha eklendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den uyarı geldi. Ekolojik bir tehlikeyle karşı karşıya kalındığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

EKOLOJİK FELAKET YAKLAŞIYOR

Marmara Bölgesi'nin belalısını bu kez Mehmet Özhaseki duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, geçtiğimiz yıl denizde oluşan müsilaj belasını işaret etti. Denizlerimizde ekolojik bir felaketin yaklaştığını söyleyerek, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde toplantı gerçekleştirdi. Deniz Eylem Planı Koordinasyon Kurulu 4'üncü toplantısında uyarılarda bulunarak açıkladı.

084534238-1684291529.jpeg

BİLİM VE TEKNİK KURULU OLUŞTURULDU

Özhaseki açıklamalarında, 2021 yılı işaret ederek yürütülen çalışmalardan bahsetti. Marmara'nın geleceği konusunda konuşan Özhaseki, koruma altına alınması kapsamında 21 bilim adamının katılımı sonucunda bilim ve teknik kurulunu oluşturulduğunu söyleyerek, "Marmara Denizi'nin çevresel durumunu iyileştirmek ve müsilajın tekrarını önlemek için 2021-24 Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı hazırlandı. Ayrı bir kararla Marmara Denizi'ni özel çevre koruma bölgesi ilan ettik." sözlerini kullandı.

675681-136379366.jpg

FELAKET KAPIDA BEKLİYOR

Bilim ve Teknik Kurulu'nda yer alan hocalarla beraber hazırlanan 22 maddelik bir eylem planından bahsedildi. Eylem planında yer alan 14 maddenin kirlilik yükünün azaltılması yönünde olurken, bu yükü azaltmadan müsilaj ve diğer tehditlerden kurtulma şansının olunmadığı paylaşıldı.

Özhaseki açıklamalarının devamında planların doğru ve kararlı uygulanmaması halinde, "Müsilaj gibi ekolojik bir felaket kapıda bekliyor. Marmara her gün biraz daha kirlenip bozulmaya devam ediyor. Başta balık türleri olmak üzere ekocanlılık gittikçe azalıyor ve zayıflıyor." sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN