Marmara depreminin üzerinden 25 yıl geçti: Hayatını kaybedenler dualarla anıldı

Marmara depreminin üzerinden 25 yıl geçti: Hayatını kaybedenler dualarla anıldı

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümü, depremin büyük yıkıma neden olduğu illerden biri olan Yalova'da da anıldı. Depremin merkez üssü Kocaeli olmasına rağmen, Yalova da büyük bir yıkım yaşamıştı. Binlerce insan hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi yaralanmıştı. Yaşanan acı, yıllar geçmesine rağmen hala yüreklerde tazeliğini koruyor.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümü, merkez üssü olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesi başta olmak üzere Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Gölcük'te düzenlenen anma töreninde, depremin yaşandığı saat olan 03.02'de Deprem Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

9863635.jpg

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, gazetecilere, 45 saniye süren depremin, insanların ve şehrin yaşamında ciddi değişiklikler oluşturduğunu belirterek, depremde hayatını kaybedenler dışında her şeyin geriye getirilebildiğini söyledi. Doğal afetler meydana gelmeden hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Sezer, "Aradan geçen 25 yıldan sonra depreme ve diğer afetlere hazırlanmak için kaybedilecek bir dakika bile yok. Her anlamda şehirlerimizin ve zihniyet olarak insanlarımızın hazır olması gerekiyor" diye konuştu. Sezer, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi.

9863633.jpg

YALOVA'DA "SESSİZ YÜRÜYÜŞ"

Yalova'da ise "sessiz yürüyüş" ile anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak sahildeki Deprem Anıtı'na kadar süren yürüyüşle hayatını kaybedenleri andı.

Her iki ilde de düzenlenen etkinliklerde, depremde hayatını kaybedenlerin isimleri okundu ve dualar edildi. Deprem fotoğraflarının sergilendiği etkinliklerde, katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

9863664.jpg

SAKARYA VE KOCAELİ'NDE DE ÖLENLER DUALARLA ANILDI

Sakarya ve Kocaeli'de 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler dualarla anıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim okundu.

9863665.jpg

Program sonunda depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Etkinliğe, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ertuğrul Kocacık ve Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, bazı siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN