Marmara bu sabah çok şiddetli sallandı! Prof. Dr. Osman Bektaş uyardı: Eli kulağında

Marmara bu sabah çok şiddetli sallandı! Prof. Dr. Osman Bektaş uyardı: Eli kulağında

Marmara Bölgesi'ndeki deprem hakkında ilk açıklama geldi. Sabaha sallanarak uyanan vatandaşlara Prof. Dr. Osman Bektaş korkutan uyarıyı verdi. Depremin eli kulağında olduğunu söyleyerek paylaştı. İşte korkutan uyarı...

BURAK ÖZTOPRAK

Depremler arasındaki sürenin kısaldığı Marmara için kritik uyarı geldi. Sabah saatlerinde sallanarak uyanan bölge halkı kendini sokakta buldu. Prof. Dr. Osman Bektaş, beklene depremin yakın olduğunu açıkladı. İşte deprem uyarısı...

DEPREMSELLİKTE ARTIŞ GÖZLEMLENİYOR

Bu sabah saatlerinde Bursa’nın Gaziosmanpaşa ilçesi merkezli 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerde de hissedildi ve halk arasında kısa süreli paniğe yol açtı. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Bektaş, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) Kuzey Kolundaki 1999 İzmit-Düzce depremlerinden sonra geçen 25 yıl içerisinde stres transferi sonucu Güney Kolda depremsellikte artış gözlemlendiğini belirtti. Bektaş, “Güney Koldaki 1944 Edremit, 1953 Yenice, 1964 Gönen ve 2024 Büyük Orhan depremlerini dikkate alırsak, aynı sismik kuşakta batıdan doğuya depremselliğin göç ettiğini söylemek mümkündür” ifadelerini kullandı.

203479.jpg

BURSA İÇİN DEPREM TEHLİKESİ ARTIYOR

Prof. Dr. Osman Bektaş’ın açıklamasında dikkat çeken bir diğer nokta ise Bursa için artan deprem tehlikesi. 1855 yılında büyük bir deprem yaşayan Bursa’nın, günümüzde yeniden benzer bir risk altında olabileceğine dikkat çeken Bektaş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu senaryo doğru ise 1855'te büyük deprem yaşayan Bursa için deprem tehlikesinin artmış olabileceğini söylemek mümkündür.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN