Marke girince şoke olacaksınız! O ürünün fiyatı yarı yarıya düşüyor: Müjdeli haber geldi

Marke girince şoke olacaksınız! O ürünün fiyatı yarı yarıya düşüyor: Müjdeli haber geldi

Market raflarını sevindiren haber geldi! Adana’da Mayer cinsi limonun hasadı için çalışmalar başladı. Marketlerde fiyatı yarı yarıya düşecek

Adana’da mayer cinsi limonun hasadı başladı ve bu yılki rekolte hedefi oldukça yüksek. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hasat, normalden yaklaşık üç hafta önce gerçekleşti. Kent genelinde 230 bin dönüm alanda yapılan limon üretiminden toplamda 641 bin ton rekolte bekleniyor.

img-1192.jpeg

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, şu anda alıcılar ve satıcıların memnun olduğunu belirtti. Bahçede limonun kilogram fiyatı 10-13 lira arasında değişirken, limonlar halden 20-25 liradan satılıyor. Ancak, Doğan, hasat döneminin ilerlemesiyle birlikte fiyatların bir hafta içinde yarı yarıya düşeceğini öngörüyor.

BİR SÜRE PAHALILIK DEVAM EDECEK

Bununla birlikte, limonun resmi kesim tarihinin “Turunçgil Kesim ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu” tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi. Şu an için kesilen limonlara pahalılığın önüne geçilmesi amacıyla bir süre göz yumulduğu ifade ediliyor.

Adana, Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olarak limon üretiminde önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN