Malatya depreminin bilançosu belli oldu: 20 ağır, 535 az hasarlı bina tespit edildi

Malatya depreminin bilançosu belli oldu: 20 ağır, 535 az hasarlı bina tespit edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Malatya'da dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, şu ana kadar bin 211 ihbarın değerlendirildiğini ve incelemelerin devam ettiğini belirtti. Yapılan tespitlere göre, Elazığ'da 20 bina ağır hasarlı, 517 bina az hasarlı olarak belirlenirken, Malatya'da ise 18 bina az hasarlı durumda.

Malatya'da meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası gelen bin 211 ihbarın değerlendirildiğini ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kurum, Elazığ'da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı, Malatya'da ise 18 az hasarlı bina tespit edildiğini belirtti.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze bağlı hasar tespit ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar bin 211 ihbar değerlendirilmiş; Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir" dedi.

Kurum, "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN