LGS'de tam puan alan öğrenci sayısında düşüş

LGS'de tam puan alan öğrenci sayısında düşüş

LGS'de tam puan alan öğrenci sayısında düşüş yaşandı. Bu yıl 352 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alırken geçtiğimiz yıl bu sayı 562'ydi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran'da düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Bu yıl 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin katıldığı sınavda, katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti.

TAM PUAN ALAN ÖĞRENCİ SAYISINDA DÜŞÜŞ

MEB'in verilerine göre, sınava katılan öğrencilerden 352'si tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Geçen yıl ise bu sayı 562 olarak kaydedilmişti. Öğrencilerin yüzde 83,85'i yerel, yüzde 16,15'i ise merkezi yerleştirme sınav puanıyla kayıt yaptıracak.

Merkezi sınav puanıyla öğrenci alacak okul sayısı 2 bin 525, bu okulların kontenjanı ise 203 bin 638 olarak belirlendi. LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN