KPSS Ön Lisans'ı pazar günü

KPSS Ön Lisans'ı pazar günü

ÖSYM'nin açıklamasına göre, 2024-KPSS Ön Lisans sınavı 81 il ve Lefkoşa’da gerçekleştirilecek. Sınav için 3 bin 273 bina ve 60 bin 574 salon kullanılacak. Sınav, pazar günü saat 10.15'te başlayacak.

Pazar günü saat 10.15’te başlayacak olan KPSS sınavında, 1 milyon 205 bin 899 aday, kamu personeli olma hayaliyle ter dökecek. Genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan sınavda adaylara 120 soru sorulacak ve 130 dakika cevaplama süresi verilecek. Engelli adaylara ise 30 dakika ek süre tanınacak.

SINAV GÜVENLİĞİ İÇİN YOĞUN TEDBİRLER

Sınavın güvenli ve sorunsuz bir şekilde geçmesi için geniş kapsamlı önlemler alındı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasına göre, sınav günü 164 bin 53 görevli yer alacak, 13 bin 566 emniyet mensubu sınav güvenliği için sahada bulunacak. Ersoy, "Adaylarımızın sınav yerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 2022-KPSS Ön Lisans sınavında 104 olan sınav merkezi sayısını bu yıl 135'e çıkardık" dedi.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

Kimlik belgelerinde eksiklik bulunan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak. Nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf olmayan adayların sınava girebilmesi için bu hizmet sağlanacak.

SINAV ÜCRETİNDEN MUAF OLANLAR VE ENGELLİ ADAYLAR

Prof. Dr. Ersoy, sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu, bu haktan 3 bin 694 adayın yararlandığını belirtti. Ayrıca, sınava katılacak 2 bin 535 engelli adayın mağduriyet yaşamaması için titiz bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.

ADAY PROFİLİ: GENÇLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

ÖSYM Başkanı Ersoy’un verdiği bilgilere göre, sınava başvuran adaylar arasında en yoğun grup 18-29 yaş aralığındaki gençler oldu. En fazla başvuru İstanbul, Ankara ve İzmir’den gelirken, Lefkoşa’dan 588 başvuru yapıldı. Sınava başvuran kadın aday sayısı 743 bin 725 iken, erkek aday sayısı 462 bin 174 olarak kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN