Köyleri sular altında kaldı! 200 haneli köyden geriye 100 yıllık caminin minaresi kaldı

Köyleri sular altında kaldı! 200 haneli köyden geriye 100 yıllık caminin minaresi kaldı

Köyleri sular altında kaldı! 200 haneden oluşan köyden geriye ise sadece 100 yıllık caminin minaresi kaldı! Köyünü gören vatandaşlar, o manzara karşısında derin bir üzüntüye kapıldı...

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Karakurt köyü, Karakurt Barajı’nın su tutmaya başlamasıyla birlikte tamamen sular altında kaldı. 200 haneli köyden geriye sadece caminin minaresi kaldı, bu görüntü kameralara yansıdı.

MİNARE SU YÜZEYİNDE, KÖY ANILARIYLA BİRLİKTE SULAR ALTINDA

Kars’ta köy sular altında, minare dışarıda kaldı

Karakurt köyünün sular altında kalan cami minaresi, çevrede yaşayan vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Cep telefonlarıyla bu eşsiz manzarayı kaydeden vatandaşlar, köylerinin suya gömülmesiyle birlikte anılarının da yok olduğunu belirtti. Vatandaşlar, "Burası bizim Karakurt köyü, köyden geriye sadece cami kalmış, köyün tamamı sular altında su yüzeyinde caminin minaresi görünüyor. Geldik, gördük, üzüldük, hüzünlendik. Köyümüz gediğimiz dolaştığımız köyümüz sular altında" şeklinde duygularını ifade ettiler.

TARİHİ YAPILAR SU ALTINDA

kars-1.jpg

İlkbaharda kapakları kapatılan Karakurt Barajı, köyün tamamını sular altında bıraktı. Baraj suları altında kalan sadece köy evleri değil, aynı zamanda kiliseler ve eski taş yapılar da dahil olmak üzere köyün tamamı suya gömüldü. Su yüzeyinde ise 100 yıllık caminin minaresi tüm ihtişamıyla yükseliyor.

kars-2.jpg​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN