Köy evine yaptı, 10 yıldır elektriğe para ödemiyor! Araştırdı, çözümü buldu: Yaz kış kesintisiz kullanıyor

Köy evine yaptı, 10 yıldır elektriğe para ödemiyor! Araştırdı, çözümü buldu: Yaz kış kesintisiz kullanıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan bir vatandaş, yaptığı araştırmalar ve çalışmalar neticesinde bedava elektrik kullanmaya başladı. Tam 10 yıldır elektriğini kendi üreten vatandaş gözlerden uzak bir yerde yaşıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş köyünde, Ericik mezrasında yaşayan Abdurrahman Yılmaz, son 10 yıldır elektriğe para ödemiyor. İstanbul'dan köyüne dönen Yılmaz ailesi, elektrik sorununu güneş panelleriyle çözdü ve tamamen bağımsız bir enerji sistemi kurdu.

yeni-proje-3-004.jpg

KARANLIKTAN GÜNEŞ ENERJİSİNE

Yüksekova'nın uzak köylerinden Bağdaş'ın Ericik mezrasında yaşayan Abdurrahman Yılmaz ve ailesi, köye döndüklerinde elektrik sorunuyla karşılaştı. Evlerini yapmaya başladıklarında, yerleşim yerinin tek haneli olması nedeniyle elektrik bağlatma talepleri reddedildi. Karşılaştıkları bu sorun, onları alternatif enerji çözümleri aramaya yöneltti.

Yılmaz, “10 yıl önce köyümüze döndüğümüzde, elektrik hattı çekilemeyeceğini öğrendik. Bu yüzden çözüm arayışına girdik ve güneş panellerini kullanmaya karar verdik. Güneş panelleri ve rüzgar tribünleri kurarak, elektrik ihtiyacımızı karşılamayı başardık” dedi.

yeni-proje-4-004.jpg

ELEKTRİK BAĞIMSIZLIĞI VE MEMNUNİYET

Kurdukları güneş panelleri ve rüzgar tribünleri sayesinde hem yaz hem de kış aylarında sürekli enerji sağlayan Yılmaz ailesi, elektrik giderlerinden de tamamen kurtulmuş durumda. Yılmaz, sistemlerinden memnun olduklarını ve enerji maliyetlerinden tasarruf ettiklerini belirtiyor.

Yılmaz, “Elektrik konusunda tamamen bağımsız bir yaşam sürüyoruz. Elektriğimiz kesilmiyor ve bunu bedavaya kullanıyoruz. Bu sistemi herkese öneriyorum; uygun malzemelerle herkes kendi enerjisini üretebilir” şeklinde konuştu.

yeni-proje-5-002.jpg

Abdurrahman Yılmaz’ın bu deneyimi, elektrik altyapısının yetersiz olduğu bölgelerde alternatif enerji kaynaklarının ne denli önemli ve faydalı olabileceğini gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN