Koray Aydın'dan Akşener'e sert eleştiri: Cevapsız sorular İYİ Parti'yi zor duruma soktu

Koray Aydın'dan Akşener'e sert eleştiri: Cevapsız sorular İYİ Parti'yi zor duruma soktu

İYİ Partili Koray Aydın, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, bu görüşmenin İYİ Parti’ye büyük zarar verdiğini belirtti. Aydın, "Cevapsız sorular İYİ Parti'yi zor duruma soktu" dedi.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Milletvekili Koray Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarının açıklanmadığını vurguladı.

Aydın, parti yönetiminin bu görüşmeye tepki vermekte geç kaldığını ve yapılan açıklamaların İYİ Parti’ye büyük zarar verdiğini belirtti.

'ZİYARETİN ÜZERİNDEN 8 GÜN GEÇTİ, AÇIKLAMA GELMEDİ'

Koray Aydın, Meral Akşener'in Beştepe ziyaretinin üzerinden 8 gün geçtiğini hatırlatarak, Akşener ve Erdoğan’dan görüşmenin konusu ve içeriğine dair bir açıklama gelmediğini söyledi.

Aydın, İYİ Parti yönetiminin görüşme sonrası zamanında tepki vermediğini belirterek, "Bütün iyi niyet ve samimiyetimle, İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi ve seçilmiş bir Milletvekili olarak İYİ Parti'nin kurumsal kimliğini koruyacak bir açıklama yaptım. Bu açıklama ile İYİ Parti'ye gönül veren milyonların duygularına tercüman olmak istedim" dedi.

Aydın, açıklamalarının ardından sayısız olumlu geri dönüş ve destek mesajı aldığını ifade etti. Ayrıca, aynı durumun başka bir İYİ Partili için de geçerli olması halinde yine aynı açıklamayı yapacağını belirtti. "Benim görüşmeye yönelik eleştirim, tepkim ve uyarım kişisel değil, ilkeseldir" dedi.

'SORUMSUZ VE SKANDAL AÇIKLAMALAR'

Aydın, Meral Akşener’in görüşmenin içeriği hakkında yaptığı açıklamaların İYİ Parti ailesini, Türk milletini ve kamuoyunu tatmin etmediğini vurguladı. "Görüşmede nelerin konuşulduğu; Sayın Akşener’e yıllardır şartsız destek veren İYİ Parti ailesi, Partimizin mevcut yönetimi, Türk milleti ve kamuoyu tarafından bilinmemektedir. Bu durumu normal karşılamamız ve görmezden gelmemiz mümkün değildir" dedi.

Akşener’in çevresinden yapılan açıklamaları 'sorumsuz ve skandal olarak nitelendiren Aydın, "Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir", "Akşener ihraç edilirse İYİ Parti kalmaz", "Meral Hanımın İYİ Parti'ye bilgi verme zorunluluğu yok", "İYİ Parti Meral Akşener'den korkuyor" gibi ifadelerin partiyi zor durumda bıraktığını söyledi.

'İYİ PARTİ'YE BÜYÜK ZARAR VERDİ'

Koray Aydın, yapılan açıklamaların İYİ Parti'ye büyük zarar verdiğini vurgulayarak, "Milyonların emek verdiği, destek verdiği ve oy verdiği İYİ Parti’nin aldığı yaralar, ne yazık ki sadece bu görüşmeyle sınırlı değildir" dedi. Aydın, son yerel seçimlerde izlenen stratejilerin ve politikaların İYİ Parti’deki güven kaybını hızlandırdığını belirtti.

Aydın, Meral Akşener’in Beştepe'de gerçekleştirdiği görüşmenin nedeninin, konusunun ve içeriğinin hala belirsiz olduğunu vurgulayarak, "Parti'nin kurumsal kimliğinin korunması için atılacak adımların, gereğince, yeterince, zamanında ve kararlılıkla atılmaması sadece beni değil, bütün İYİ Parti ailesini derin bir hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Son olarak, Aydın, İYİ Parti’yi kurmak için fedakârlık yapan dava arkadaşlarının kesin çözüm beklediğini ve Akşener’in Beştepe'de yaptığı kapalı toplantının içeriği hakkında açıklama yapmasının şart olduğunu belirtti. "Ezilenlerin, hakkı gasp edilenlerin, açlığa ve sefalete mahkûm edilenlerin hakkını ve hukukunu savunmak için AK Parti iktidarına karşı asil bir başkaldırı hareketi olan İYİ Parti’nin mensuplarının gözünde ve gönlünde, iktidarla verilecek uzlaşma ve yumuşama fotoğrafları asla kabul görmeyecektir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN