Köpeğiyle ormanda yürüyüşe çıkmıştı, çöken uçurumun kenarında gördüğüne inanamadı, hemen kontrol etti, 70 milyon yıllık...

Köpeğiyle ormanda yürüyüşe çıkmıştı, çöken uçurumun kenarında gördüğüne inanamadı, hemen kontrol etti, 70 milyon yıllık...

Köpeğiyle ormanda yürüyüşe çıkan o vatandaş gördükleri karşısında neye uğradığını şaşırdı. Çöken uçurumun kenarında karşılaştığı manzara karşısında ne yapacağını şaşırırken 70 milyon yıllık bir sır çıktı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Güney Fransa’da meydana gelen bu olayda 70 milyon yıllık dev bir dinozor iskeleti ortaya çıktı. 25 yaşındaki amatör paleontolog Damien Boschetto ve köpeğinin bir ormanda yürürken çöken bir uçurumda bir kemiğin açığa çıkmasıyla ortaya çıkan dinozor fosili görenleri şaşkına çevirdi.

2 SENE ÖNCE ORTAYA ÇIKTI

T24’ün haberine göre söz konusu dinozor fosili, Fransa'nın Montouliers kentinde bir ormanda köpeğini gezdirmeye çıkaran 25 yaşındaki amatör paleontolog Damien Boschetto tarafından 2022 yılının Mayıs ayında bulundu.

yeni-proje-74.jpg

Bir grup tarih ve arkeoloji meraklısı 1975 senesinde Cruzy köyü çevresindeki mirası korumak için Arkeolojik ve Paleontolojik Kültür Derneği'ni kurarak burada zengin dinozor fosilleri nedeniyle paleontoloji alanında aydınlanmış amatörler haline geldi. Bu bilgileri aktaran ve grubun üyelerinden biri olan Jean-Marc Veyssières, derneğin bugün aralarında birkaç bilim adamının yanı sıra öğrencilerin de bulunduğu bölge sakinlerinden oluştuğunu ifade etti.

Söz konusu bu dernek son 2 yıldır Boschetto'nun paleontologların hayvan kemikleri ve diğer fosilleşmiş kalıntılardan oluşan yoğun bir alanı tanımlamak için kullandıkları bir terim olan kemik yatağı olarak adlandırdığı alanda kazı yapıyor.

yeni-proje-75.jpg

ÇEŞİTLİ FOSİLLER ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca yakın zamanda ortaya çıkarılan ve yüzde 70’i tamamlanan iskelet, kazı sırasında farklı dinozorların ve diğer omurgalıların fosilleri ile birlikte ortaya çıkarıldı. Boschetto'nun düşünceleri kapsamında, diğer kalıntılar arasında nesli tükenmiş olan dev timsahları ait iskelet parçaları da yer alıyor. Öte yandan Veyssières, iskeletin şu anda Cruzy Müzesi'nin laboratuvarında bulunduğunu ve burada daha fazla inceleneceğini söyledi.

70-72 MİLYON YILLIK BİR FOSİL

Konuya ilişkin araştırmalarını sürdüren araştırmacı isimler yeni keşfedilen bu fosilin neredeyse 70 ila 72 milyon yıllık olduğunu tahmin ettiklerini ifade ediyor çağlarının en büyük dinozorları arasında yer alan uzun boyunlu otçul kardan oluşan bir aile olarak bilinen ve isimlerine “sauropodlar” denilen Titanozorlar grubundan oldukları düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN