Komşudan cinayete kaza süsü! Sahte fren izi yapıp taziyeye bile gitmişler

Komşudan cinayete kaza süsü! Sahte fren izi yapıp taziyeye bile gitmişler

Komşularının kaza ihbarında bulunduğu 64 yaşındaki Şahin Demirten'in ölümü cinayet çıktı. Beş ay sonra aydınlığa kavuşan olayda, komşularının Demirten'i sopayla önünü kesip döverek öldürdükleri tespit edildi. Motosikleti ve cesedi sürükleyerek olaya 'kaza süsü' veren şüphelilerin, yaşlı adamın evine taziyeye de gittiği öğrenildi.

Denizli'de komşuların kaza süsü verdikleri cinayet beş ay sonra aydınlatıldı. Acıpayam ilçesine bağlı Kelekçi Mahallesinde 16 Eylül 2023'te meydana gelen olayda, tek başına yaşayan Şahin Demirten'in komşusu Cihan G. 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak kaza ihbarında bulundu.

Demirten'in evine 500 metre kala tek taraflı motosiklet kazası geçirdiği ihbarını alan ekipler bölgeye ulaşarak, yaşlı adamın hayatını kaybettiğini belirledi. İlk incelemede kalp krizi geçirmesi nedeniyle kaza yaptığı düşünülen 2 çocuk babası Demirten'in cenazesi, görünürde şüpheli bir durum olmaması sebebiyle ertesi gün defnedildi.

8696889.jpg

ÇOCUKLARININ ŞÜPHELERİ SIR PERDESİNİ KALDIRDI

Babalarının iyi bir motosiklet sürücüsü olduğunu ve bugüne dek hiç kaza yapmadığını belirten Demirten'in çocukları kazadan şüphelendi. Şüphelilerin daha önce babalarının önünü keserek para istemesinin yanı sıra olay yerindeki kırık sopa parçaları ve bölgedeki kan izlerinden kuşkulanan Demirten'in çocukları, Savcılığa dosyanın yeniden incelenmesi için dilekçe verdi.

Bunun üzerine Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, 4 ay süren çalışma yürüttü. Kaza yaptığı öne sürülen motosiklette herhangi bir kırık parça bulunmamasından yola çıkan JASAT dedektifleri, Demirten'in komşusu olan aile tarafından sopalarla dövülerek öldürüldüğünü tespit etti.

8696888.jpg

5 AY SONRA GELEN CİNAYET İTİRAFI

Olayla ilgili olarak Demirten ile aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan Hasan G., eşi Makbule G., oğlu Cihan G. ve kızı Serap G. gözaltına alındı. Jandarma karakolunda sorgulanan şüphelilerden Cihan G., suçunu itiraf ederek olay günü yaşananları anlattı.

8696879-1.jpg

OLAYA KAZA SÜSÜ VERDİLER

Madde bağımlısı olduğu iddia edilen ve kaza ihbarını yapan Cihan G:'nin cinayet günü Demirten'in önüne çıkıp tartıştıkları, ardından başına sopa ile vurduğu ve sonrasında ailenin diğer üyelerinin de kavgaya dahil oldukları saptandı.

8696886.jpg

Cinayete kaza süsü vererek şüpheleri kendilerinden uzaklaştırmak isteyen aile, Demirten'i ve motosikletini 50 metre sürükledikleri ve yaralı adamı taşların üzerine yüzüstü yatırdıkları anlaşıldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Cihan G. ile babası Hasan G., annesi Makbule G. ve ablası Serap G. şüpheli olarak adliyeye sevk edildi.

8696884.jpg

Adliyeye sevk edilen şüphelilere tepki gösteren aile, zaman zaman ekmeklerini de paylaştıkları komşularının nasıl böyle bir cinayeti işlediğine anlam veremediklerini belirtti.

8697875.jpg

'DÜŞMÜŞ GİBİ DEĞİL SANKİ ORAYA KONULMUŞ GİBİ'

Babasının iyi bir motosiklet kullanıcısı olduğunu ve bugüne kadar hiç kaza yapmadığını belirten oğlu Ceyhun Demirtan, “Babamın bir kaza sonucu kalp krizinden öldüğünü söylediler. Ben babamı Acıpayam Devlet Hastanesinde gördüğümde olayın şüpheli olabileceğini düşünerek incelenmesini istedim. Olay yerine geldiğimde babamı taşların üzerine yatık halde bulmuşlar. Babam motosikletten düşmüş gibi değil de oraya konulmuş gibi olabileceğini düşündüm. Daha sonra olaya Denizli’de JASAT dahil oldu. Babamın kanı yerde kalmadı. Şahıs olayı gerçekleştirdikten sonra ambulansı arıyor. Trafik kazası olduğu ihbarında bulunuyor. Sonra da tanık olarak ifade vermiş. Olaya kaza süsü vermek için her şeyi yapmışlar. Suçu da bir başkasının üzerine atmaya çalışmış." dedi.

8697870.jpg

ŞÜPHELERİ UZAKLAŞTIRMAK İÇİN TAZİYEYE BİLE GİTMİŞLER

Olay günü gürültülerin diğer komşular tarafından duyulduğunu hatırlatan kızı Ceylan Kaçar, şüphelilerin, suçtan kurtulmak için evlerine taziyeye bile geldiklerini ifade etti. Kaçar şöyle konuştu:

"Ben olayı duyduğumda şüphelendim. Daha öncesinde bu şahıslar babamın önünü keserek para istemişlerdi. Bu olayı babam kimseye söylemememi istedi. Bana ‘Kızım ağabeyin başına bela alır. Siz Denizli’ye gidiyorsunuz. Sonra bana musallat olurlar. Ben arada sigara, para vererek başımda savıyorum’ dedi. Çok uğraş verdik. JASAT ekibi çok uğraştı. İki olay yeri var. İlk olay yerinde kan ve sopa kırıkları, ikinci olay yerinde ise babamın cenazesi ve motosikleti vardı. Hiçbiri cenazenin ilk günü gelmedi. Ben onların yaptığını söylüyordum. Daha sonra bunu duyarak, şahsın annesi bizim evimize yüzsüz bir şekilde gelerek ’Siz bizden şüpheleniyormuşsunuz. Bizim olayla bir ilgimiz yok. Seslerimizi duyanlar olmuş ama bize kendi aramızda kavga ediyorduk’ dedi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN