Kırmızı ette tarife ilçe ilçe değişiyor! Kırmızı et fırladı, tepkiler çığ gibi büyüdü! Böyle fiyat mı olur?

Kırmızı ette tarife ilçe ilçe değişiyor! Kırmızı et fırladı, tepkiler çığ gibi büyüdü! Böyle fiyat mı olur?

Türkiye'nin en kalabalık ve en pahalı şehirleri arasında yer alan İstanbul'da fiyatlar vatandaşın cebini yakıyor. En çok zamlanan ürünler arasında yer alan kırmızı et fiyatlarında ilçeden ilçeye göre değişen fiyatlar da vatandaşın tepkileri ile karşı karşıya kaldı. Market ve kasaplardaki fiyatlar vatandaşı çileden çıkardı. İşte kırmızı et de son durum…

Kırmızı et fiyatlarındaki artış vatandaşları da çileden çıkarıyor. Et ve süt kurumunda kırmızı et 230 TL'ye satılabilirken bazı marketlerde fiyatların 412 TL'ye hatta kasaplarda 600 TL'ye kadar çıkması vatandaşı da ikilem de bırakıyor. Bu kadar ucuza satılabilirken marketlerde bu kadar pahalıya satılması tepkilere neden oluyor. Fiyat pahalılığı yetmezmiş gibi semtten semte göre değişen fiyatlarda vatandaşı çileden çıkardı. İşte kırmızı et de son durum…

İLÇEYE GÖRE FİYAT TARİFESİ UYGULANIYOR

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde kıymanın kilogram fiyatı 540 TL'ye satılırken Başakşehir'de bu rakam 600 TL'ye kadar yükseliyor. Et ve süt kurumunda ise kıymanın kilogram fiyatı 229 TL olarak satışa sunuluyor. Kuşbaşı almak isteyenler ise Beylikdüzü'nde 570 TL Başakşehir'de 520 TL öderken diğer marketlerde de ortalama 500 TL civarında bir fiyat etiketi görülüyor.

kirmizi-et-fiyat.jpg

Et ve süt kurumunda 299 TL'ye satılan sucuk marketlerde 615 ile 655 TL arasında satılmaktadır. Kasaplarda bu rakam 555 TL fiyat etiketi ile tüketicinin karşısına çıkmaktadır. Firuze olanın kilogram fiyatı Et ve süt kurumunda 380 TL'ye satılırken marketlerde 600 TL ile 800 TL arasında değişen fiyat etiketleri ile raflarda yer alıyor. Kasaplarda ise bu rakam 830 TL ile 1100 TL arasında değişmektedir.

UCUZ ET UZUN KUYRUK OLUŞTURDU

Et ve süt kurumunda satılan ürünlerin fiyatının ucuz olması uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Fiyatlarla ilgili açıklamada bulunan Mustafa Tuzcuoğlu, "Burası uygun ama saat 05.00'te geldim, saat 10.00 oldu. 5-6 saattir 1 kilo kıyma için bekliyorum. Kasapta 600-700 liraya satılıyor. Oradan en fazla 100 gram alabilirim. Kime yetecek 100 gram kıyma. Benim evimde nüfusum 4 kişi." şeklinde konuştu.

kirmizi-et.jpg

Fiyatlardaki artış hem vatandaşları hem de satıcıları mutsuz ediyor. Kasap Savaş Üzek, semtler arasında değişen fiyatların bölgedeki kira bedellerine bağlı olduğunu söyledi.

FİYATLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR

Türkiye'deki kırmızı et fiyatlarındaki artış hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Bölge Başkanvekili Veysel Günal, son bir iki aylık süre içerisinde ete bindirilen zamlara tepki gösterdi. Karkas etin260 TL ile 290 TL arasında olduğunu belirten Günal, şimdilerde 310 TL ile 325 TL bandında olduğunu belirtti. En çok zam alan ürünün kuzu olduğunu belirten Günal, “En çok zam gelen ürün kuzu oldu. Aldı başını gidiyor. Kuzu oldu 450 lira. Kasaplar 550'ye satacak. Alan haklı, satan haklı. Peki vatandaş nasıl yiyecek? Yazıktır, günahtır. Bu vatandaşın üzerinden ellerini çeksinler. 3-5 tane firma spekülasyon yapıyor. Kesmeyin, dana 300 olacak, 320 olacak. Bugün et 500 liraya dayandı.” ifadelerini kullandı.

kirmizi-et-almak.jpg

Et ve kuzu fiyatlarının yarıştığını dile getiren Günal, tavuğun aynı fiyatta kaldığını söyledi. Tavuk fiyatlarının artması durumunda vatandaşın zorlanacağını dile getiren Günal, “ 330 liraya aldığın karkas sana 460-470 liraya mal oluyor. Peki neyi öngörüyoruz? Biz istiyoruz ki taban düşsün, vatandaşımız et yesin. Sayın Tarım Bakanımız, büyük çiftlikleri denetledi. Bizim yeteri kadar hayvanımız var.''dedi


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN