Kılıçdaroğlu adaylık sorusuna Demirel'in sözüyle cevap verdi: Normalleşme sürecine nasıl bakıyor?

Kılıçdaroğlu adaylık sorusuna Demirel'in sözüyle cevap verdi: Normalleşme sürecine nasıl bakıyor?

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu , siyasetin içinde kalıp kalmayacağına dair soruya 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in bir sözüyle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu "Rahmetli Demirel'in dediği gibi, siyasetin giriş kapısı vardır ama çıkış kapısı yoktur" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel arasında yerel seçimlerden sonra başlayan normalleşme adımlarına da tepkisini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Normalleşme söylemi bunlara cesaret verir" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ile CHP arasındaki ‘normalleşme’ süreci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasında yaşanan gerilim, eylülde yapılacak tüzük kurultayı gibi sıcak konulara dair görüşlerini paylaştı.

T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan bölümler özetle şöyle:

'ARAMIZDA TARTIŞIRIZ AMA...'

(İmamoğlu ile sorun var mı) Parti içinde zaman zaman farklı düşünenler olabilir. Farklı düşünceleri, daha sağlıklı bir yol bulmak açısından olumlu görmek lazım. Yeni arayışlar ve yeni çözüm önerileri elbette olacaktır ve olmalıdır.

Ülkemiz ne yazık ki çok ağır sorunlar yaşıyor. Sorunları aşmanın yolu tartışmaktan geçiyor. Akıl akıldan üstündür. Dolayısıyla biz kendi aramızda tartışırız, farklı öneriler gelir. Sonunda oturur buna bir karar veririz. O çerçevede çözümleri partinin çözümü olarak ortaya koyarız. Tek ve ortak motivasyonumuz Türkiye'dir.

'KİM NORMALLEŞECEKSE BUYURSUN, BEN KABUL ETMEYECEĞİM'

(Normalleşme sürecine nasıl bakıyor) Devleti bu hâle getiren sarayla ancak mücadele edilir. Normalleşme söylemi bunlara cesaret verir. Neyi konuşacaksınız? Neyi tartışacaksınız bunlarla? Eğer yasama organı yasama organı olmaktan çıkmışsa, yargı yargı organı olmaktan çıkmışsa, yürütme yürütme olmaktan çıkmışsa ve devletin tümü bir kişinin iki dudağından çıkacak söze bağlanmışsa, neyin normalleşmesini konuşacaksınız?

Kurucu liderimize "ayyaş" diyen o. Kadınlarımıza "sürtük" diyen o. Muhaliflere "çapulcu" diyen o. Gençlerimizi "dindar-kindar" ayıran o. Partimize "çöp-çamur-çukur" diyen o. Genel Başkan'a "cibilliyetsiz" diyen o. Kim yumuşayacaksa, kim normalleşecekse buyursun. Ben asla bunları unutup kabul etmeyeceğim.

'SİYASETİN GİRİŞ KAPISI VARDIR AMA ÇIKIŞ KAPISI YOKTUR'

(Genel başkanlık arayışı var mı) Ben partide genel başkanlık yapan bir kişi olarak elbette ki siyasetle yakından ilgilenmek zorundayım. Siyaseti göz ardı etmek, Türkiye'nin sorunlarına bakmamak, sorunlar konusunda üretilen çözümleri irdelememe gibi bir lüksüm yok. Bunlarla ilgilenmek zorundayım. Benim böyle bir sorumluluğum var. Bu sorumluluğu elbette yerine getiriyorum. Rahmetli Demirel'in dediği gibi, "Siyasetin giriş kapısı vardır ama çıkış kapısı yoktur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN