Kavurucu sıcak acı acı toplatıyor! Tarlada 25 TL’den satılıyor, adını bilmeyen kalmıyor!

Kavurucu sıcak acı acı toplatıyor! Tarlada 25 TL’den satılıyor, adını bilmeyen kalmıyor!

Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıktığı Hatay'da hasadın en verimli dönemi yaşanıyor. Kavurucu sıcaklarda acı acı toplanıyor tarlada kilosu 25 TL'den satılıyor. Bu lezzetin adını da tadını da bilmeyen kalmıyor.

Büyük felaketin ardından Hatay yaralarını sarmaya devam ediyor. Bereketli topraklarda verimli ürünler yetiştiren Hatay, acı severleri de bir araya getirdi. Kavurucu sıcaklarda acı acı toplanan Samandağ biberinin kilosu tarlada 20 ila 25 TL'den satılıyor

ZORLU HASAT BAŞLADI

Arsuz ilçesinde kavurucu sıcaklara meydan okuyan işçiler tarladan topladıkları biberleri 20 ila 25 TL'den satıyor. Her gün litrelerce su tüketerek sıcaklıklara dayanmaya çalışan işçiler zorlu hasatta günde 800 TL alıyor.

Sıcağın altında acı biber hasadı! - Gaziantep Haber | Telgraf Gazetesi

51 yaşındaki Tahir Öztürk hasattan memnun olduğunu belirterek sabah 05.30 ile 06.00 gibi çalışmaya başladıklarını söyledi. Sıcak havanın fazla yoğurdunun dile getiren Öztürk, fazlasıyla su tükettiklerini hatta bidonların boşaldığını aktardı.

biber-hasadi-kapak.jpg

Ortalama 800 TL yevmiye olan işçiler 4 dönüm gibi bir alanda hasat işlemine devam ettiklerini söyledi. Öztürk, “Günlük yevmiye ortalama 800 TL ama işine göre değişiyor. Biberi 4 dönüm gibi bir alana ektim. Daha bugün başladık siftah ettik. Şimdi pek bilemiyorum ne kadar olacağını, tam net bir şey söyleyemem şu anda ama tarladan 20 TL ile 25 TL'den sattık. Samandağ biberi acı olduğu için herkes tercih ediyor. Hilesi hurdası olmaz bunun şu anda Samandağ biberimiz güzel 10 numara diyebiliriz yani" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN