KARAR’ın duyurduğu CHP’deki kritik toplantı bugün: Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili detaylar konuşulacak

KARAR’ın duyurduğu CHP’deki kritik toplantı bugün: Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili detaylar konuşulacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı İl Danışma Kurulu Toplantısı bugün yapılacak. İstanbul İl Başkanı Başkanı Özgür Çelik, kritik toplantının detaylarını KARAR’a anlatmıştı. Toplantıda CHP’nin Tüzük Kurultayı’na giderken cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ile ilgili usulde yapılacak değişiklik de konuşulacak.

SEMA KIZILARSLAN

CHP, yerel seçimler nedeniyle Eylül ayına ertelenen Tüzük Kurultayı’na gündemdeki sıcak başlıklarla gidiyor. 6-9 Eylül tarihlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı'nda Genel Başkan da dahil tüm seçilmişlere üç dönem sınırı getirilmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz hafta KARAR Gazetesi’ne konuşan İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Tüzük Kurultayı’na giderken cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine ilişkin maddenin hazırlıkları için İstanbul’da 27 Ağustos Salı günü (Bugün) kritik bir toplantı düzenleyeceklerini açıklamıştı.

KARAR’ın duyurduğu bu kritik toplantı, bugün saat 13:00'te CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla İstanbul'da gerçekleşecek.

"CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI İSTANBUL'UN ÖNERİSİ SONRASI NETLEŞECEK VE NİHAİ KARAR ANKARA'DAKİ KURULTAYDA ORTAYA ÇIKACAK"

KARAR’a konuşan Çelik, “İstanbul’un sesinin Ankara’da Tüzük Kurultayı’na taşınacağını” ifade etmişti. Çelik, kritik toplantı ile ilgili şu detayları paylaşmıştı:

“Toplantının birinci oturumunda genel başkanımız gündeme yönelik değerlendirmeler yapacak. İkinci oturumda ise İstanbul'daki danışma kurulumuzun, seçili kadrolarımızın görüş ve önerilerini alacağız. Bu önerileri Ankara'ya götüreceğiz. Ankara'daki Tüzük Komisyonu'nda İstanbul'un sesini yansıtacağız.

Genel başkanımızın tüzükle ilgili yorumları mutlaka olacaktır. Birinci oturumda genel başkanımız gündeme yönelik bazı değerlendirmeler yapacak, ben bir açılış konuşması yapacağım ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bir konuşma yapacak.
Tüzük’te Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine yönelik maddeler var.

Ancak bunda bir değişikliğe gidilecek mi, bu konu ayın 27’sinden sonra İstanbul'un önerisi sonrası netleşecek ve nihai karar Ankara'daki kurultayda ortaya çıkacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN