Karadenizliler değil herkes hayran kalıyor! Rize’nin en güzel ilçesi orası oldu! Herkes yerleşmek için ev arıyor

Karadenizliler değil herkes hayran kalıyor! Rize’nin en güzel ilçesi orası oldu! Herkes yerleşmek için ev arıyor

Karadeniz'in her yeri ayrı güzellikler sunarken Türkiye'nin en güzel ilçeleri tek tek belirleniyor. Karadeniz'de farklı bir güzellik sunan Rize’nin o ilçesinde yaşayanlar tüm güzellikleri kendine saklıyor. Rize'nin en güzel ilçesi seçildi görenler hayran kaldı. İşte Rize'nin en güzel ilçesi…

Doğal güzellik denildiğinde akla ilk gelen yer tabii ki de Karadeniz oluyor. Yeşilin her tonuna rastlayabileceğiniz bu topraklarda metrelerce uzanan ağaçlar sonsuzluğa doğru uzanan deniz ile birlikte eşsiz bir manzara sunuluyor. Anzer Yaylası ve Ovit Yaylası gibi birbirinden güzel yerler bulunurken Karadeniz'in İncisi Rize'nin en güzel ilçesi ise İkizdere seçildi.

HEM TARİH HEM KÜLTÜR BULUŞMASI

Rize'nin en güzel ilçesi seçilen İkizdere yalnızca doğasıyla değil tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de merak uyandırıyor. İlçede bulunan tarihi taş Kemer Köprüler ile birlikte geleneksel Karadeniz mimarisi ve dikkat çekmektedir. Eski evler, kiliseler bölgenin tarihine ışık tutarken İkizdere'nin yerel mutfağı da Karadeniz'in lezzetli yemeklerini sunuyor.

Rize İkizdere'de apartman köyü | Karadeniz Gazetesi

İkizdere turizminde önemli bir kaynağı olarak görülürken ilçede yer alan termal kaplıcalarda turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Şifalı suların özellikleri birçok hastalığın tedavisine yardımcı olurken ziyaretçileri hem dinlenme hem de sağlık açısından yararlanma fırsatı sunuluyor.

SPOR TUTKUNLARININ UĞRAK NOKTASI

Doğa sporları ve macera tutkunları içinde oldukça cazip bir yer olarak karşımıza çıkan İkizdere, rafting, dağcılık, kampçılık ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler ile adrenalin tutkunlarını da kendine çağırıyor. Fırtına deresinde yapılan rafting etkinlikleri doğrultusunda heyecan arayanlar soluğu her yıl burada alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN