Kara listeler dolaşımda: TOBB'dan bankalara hassasiyet çağrısı

Kara listeler dolaşımda: TOBB'dan bankalara hassasiyet çağrısı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dedikodu ticareti yapanları dinlemeyin, ticaretin ortağı olmayın" diyerek bankalara ve iş dünyasına dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile bankalara ve iş dünyasına önemli çağrılarda bulundu.

İşte Hisarcıklıoğlu'nun açıklamalarının detayları:

Hisarcıklıoğlu, ülkenin ufkunu karamsarlık bulutlarıyla kapatmak isteyen fitne, fesat üreticilerinin yine iş başında olduğunu belirtti. Dedikodu kazanının ateşi harlanıyor ve şirketlerimize itibar cellatlığı yapılıyor. Şirket listeleri paylaşanların bazı il ve ilçelerdeki sektörlerle, firmalarla ilgili "zordalar, batıyorlar" gibi dedikodular çıkardığını ve bunları adını yazma cesareti olmadan yaydığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, bu tür listeleri paylaşmanın alçaklık, ahlaksızlık ve suçu olduğunu vurguladı.

DEDİKODU TİCARETİ

Hisarcıklıoğlu, ticaret dünyasının tüm paydaşlarına çağrıda bulundu. Dedikodu ticareti yapanları dinlememelerini ve bu ticaretin ortağı olmamalarını istedi. Firmalarımızın, ülkenin milli serveti olduğunu belirterek, özel sektörün yatırım, istihdam, üretim ve ihracatını her sene artırdığını ve dünyanın dört bir köşesinde ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade etti. Zorda kalması bahanesiyle dedikodularla karalanmaya çalışılan firmalarımızda binlerce insanın çalıştığını, ailelerine ekmek götürdüklerini ve bu insanların aileleri, çocukları olduğunu dile getirdi.

SAVCILARA SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Hisarcıklıoğlu, asılsız ve hiçbir dayanak noktası olmadan, batacak veya zorda kalan şirketler listesi hazırlayan kişilere karşı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı. Bu tür kara listeleri hazırlayanları tespit edip, haklarında gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi. Şirketler hakkında asılsız dedikodu çıkaranların yargılanması gerektiğini belirtti.

BANKALARA ÇAĞRI

Bankalara da bir çağrıda bulunan Hisarcıklıoğlu, reel sektör ve finans sektörünün aynı elmanın iki yarısı olduğunu, dedikodulara bakarak hareket etmenin, sektörlerimizin ve firmalarımızın yeniden ayağa kalkma imkanını ortadan kaldıracağını vurguladı. Özellikle bazı bankaların il ve ilçe şubelerini dedikodu ticareti konusunda daha hassas olmaya davet etti.

ÖZEL SEKTÖRÜ SUÇLU İLAN EDENLER

Hisarcıklıoğlu, özel sektörü suçlu ilan edenleri de eleştirdi. Üreten, istihdam sağlayan ve ülkenin geleceğine yatırım yapan özel sektörü suçlu ilan etmenin doğru olmadığını belirtti. "Fahiş fiyat artışını yapan şirket varsa, kanunun gereğini yapın ve kuruluşlarını yapışın. Toplancı adil olmayınca bütün sektörler suçlu ilan edilemez." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN