Kadın cinayetleri engellenemiyor: Dini nikahlı eşini ve oğlunu katletti

Kadın cinayetleri engellenemiyor: Dini nikahlı eşini ve oğlunu katletti

Türkiye'de 'önlenemeyen' kadın cinayetlerine bir yenisi daha ekledi. Cemal Y. (58) arazisini üzerine geçirdiği dini nikahlı eşi Gülhan Korkmaz (50) ve Korkmaz'ın önceki eşinden olan oğlu Kasım Akkurt (26) 'u katletti.

Türkiye'de kadınlar ya eşleri ya da sevgilileri tarafından katlediliyor. Son olay Gaziantep’te Şahinbey ilçesi Geylani Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Cemal Y. (58) arazisini üzerine geçirdiği dini nikahlı eşi Gülhan Korkmaz (50) ve kadının önceki eşinden olan oğlu Kasım Akkurt (26) tartıştı.

ANNE VE OĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Kısa sürede büyüyen tartışma sonrası Cemal Y. Gülhan Korkmaz ile Kasım Akkurt’a silahla vurarak katletti. Silah seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi gönderildi. Hastaneye kaldırılan ağır yaralı anne-oğul yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KATİL ZANLISI YAKALANDI

Olay sonrası kaçan katil zanlısı Cemal Y. ise Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Öte yandan, Türkiye'de kadına şiddet gitgide daha da büyük bir sorun haline geliyor. Faillere caydırıcı cezalar verilmemesi ya da ceza indirimine gidilmesi nedeniyle neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor. 2024 Ocak ayı itibari ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun yayınladığı istatistiğine göre; Türkiye'de ocak ayında her gün bir kadın katledildi. Ocak ayında 31 kadın cinayeti, 21 şüpheli kadın ölümü kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN