İznik'te bilim kurgu filmlerini aratmayan görüntü! Göl üzerinde gizemli kutu bulundu, kimse ne olduğunu bilmiyor

İznik'te bilim kurgu filmlerini aratmayan görüntü! Göl üzerinde gizemli kutu bulundu, kimse ne olduğunu bilmiyor

Dört medeniyete başkentlik yapmış dünyaca ünlü İznik Gölü’nde bulunan cisim görenleri resmen şaşkına çevirdi. Merak konusu olan bu cisme ilişkin araştırmalar başladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

İznik Gölü, tarihin derinliklerinden günümüze ilginç bir sır taşıyor. Gölün içinde fark edilen büyük bir cisim, bilim kurgu filmlerindeki görüntüleri andıran bir atmosfer yarattı. İznik’te bir vatandaşın gölde gezerken tesadüfen bulduğu bu gizemli cisim, büyük bir heyecan uyandırdı.

yeni-proje-26.jpg

GİZEMLİ CİSİM NE OLABİLİR?

Teknesiyle gölde dolaşan Hasan Hıştır, gölde suyun içinde dikdörtgen şeklinde büyük bir cisim gördüğünü belirtti. Hıştır, bu cismin tarihi bir sanduka olabileceğini ve önemli bir tarihi eser olabileceğini iddia ederek yetkililere çağrıda bulundu. "Bugün teknemle gölde gezerken sandığa benzer bir cisim fark ettim. Bu, tarihi bir buluntu olabilir. Yetkililerin bir an önce bu durumu araştırmasını bekliyorum" dedi.

yeni-proje-27.jpg

ARKEOLOGLAR İNCELEME YAPACAK

İznik Müze Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç arkeologlar, gölde bulunan bu gizemli cismin detaylarını araştırmak üzere bugün incelemeye başlayacak. Tarihi ve kültürel değer taşıyabileceği düşünülen bu cisim, İznik Gölü'ndeki keşiflerin boyutunu genişletebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN